Αθλητισμός|19.07.2020 23:03

«Βλέπει»... σεντόνι ο ΠΑΟΚ αλλά προβλημάτισε απέναντι στον αποδεκατισμένο Αρη

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον τελευταίο στόχο που του είχε απομείνει, καθώς τερμάτισε δεύτερος στη βαθμολογία της Super League εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, αλλά το έκανε με προβληματικό τρόπο απέναντι σε έναν αποδεκατισμένο αντίπαλο που μετά βίας συμπλήρωσε ομάδα για να παίξει. Ο Αρης κατέβηκε στην Τούμπα με αποστολή μόλις 13 παικτών αλλά παίζοντας ψυχωμένα και με απόλυτη προσήλωση στην εξουδετέρωση (με κάθε τρόπο) του παιχνιδιού του Δικεφάλου, απέσπασε μια τιμητική ισοπαλία (0-0) απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ, που έμεινε δίχως νίκη στην Τούμπα επί του Αρη για τέταρτο σερί ματς, μπήκε με διάθεση για να πιέσει και να ανοίξει νωρίς το σκορ προκειμένου να απελευθερωθεί. Και λίγο έλειψε να το κάνει σχεδόν με τη σέντρα όταν ο Μπίσεσβαρ στο 3' σημάδεψε το δοκάρι του Κουέστα. Η πίεση του Δικέφαλου συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά όσο περνούσε η ώρα κι οι παίκτες του Φερέιρα δεν μπορούσαν διασπάσουν το αμυντικό τείχος των Κιτρίνων, ο εκνευρισμός και οι κακές επιλογές έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον ολοκληρωτικό έλεγχο, είχε την κατοχή, είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του αλλά δεν είχε τον τρόπο, τις λύσεις και κυρίως το σχέδιο για να μπορέσει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Απείλησε σε 3-4 περιπτώσεις αλλά ουσιαστικά στο φινάλε της σεζόν επιβεβαίωσε αυτό που φαινόταν στο μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου: πως μετά την κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ την περασμένη σεζόν, έπαψε να διαθέτει το μέταλλο και τον χαρακτήρα που τον έφερε στην κορυφή.

Τουλάχιστον για την ομάδα του Φερέιρα, μετά την απώλεια των δύο τίτλων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν χάθηκε και ο τελευταίος στόχος καθώς ο ΠΑΟΚ έκλεισε τη σεζόν στο +4 από την ΑΕΚ. Το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League εξασφαλίστηκε, και πλέον υπάρχει η ελπίδα ότι με την αναδιοργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης... 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μιχάι (78' Στοχ). Ελ Καντουρί (71' Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (78' Βιεϊρίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (71' Ακπομ), Τζόλης (64' Λημνιός), Σφιντέρσκι.

Αρης: Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος (95' Τσαγκαλίδης).

ΠΑΟΚΑρηςSuperLeague