Αθλητισμός|20.12.2018 23:00

Euroleague: Πάτησε τετράδα με Σπανούλη και ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Newsroom

Τη φλέρταρε επίμονα με το σερί νικών του και από χθες την κατέκτησε έστω και όχι, ακόμα, με αποκλειστικότητα.
Ο Ολυμπιακός με το άνετο 98-77 επί της Γκραν Κανάρια μπήκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Euroleague, ισόβαθμος με την Εφές που έχασε στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ αλλά έχοντας νικήσει τους Τούρκους στο μεταξύ τους παιχνίδι. Το φινάλε του πρώτου γύρου, φέρνει τον Ολυμπιακό στην Πόλη, αλλά στην έδρα της ουραγού Νταρουσάφακα και την Εφές στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Επειδή κάποια πράγματα είναι... μοιραία, η είσοδος του Ολυμπιακού στην τετράδα δεν θα μπορούσε να μην έχει την υπογραφή του ηγέτη του. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, με 21 πόντους, 8 ασίστ και 32 αξιολόγηση, αλλά και ο Ολυμπιακός έκανε ένα ομαδικό ρεκόρ. Οι 29 ασίστ είναι νέο δικό του  ρεκόρ, βελτιώνοντας κατά μία το προηγούμενο που είχε από το 2009...

«Βελιτωνόμαστε και αυτό φαίνεται ,παίζουμε καλύτερο μπάσκετ, αλλά να ξέρετε ότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Σίγουρα όμως είμαστε στο σωστο μονοπάτι», είπε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ικανοποιημένος ήταν και ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Ηταν θέμα προσέγγισης, μετά από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη έπρεπε να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες ότι αυτή δεν θα έπαιζε κανέναν ρόλο και θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε μια δυνατή ομάδα, με πέντε νίκες. Το έκαναν και τα καταφέραμε».

Το παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου ένα θέμα συνετής διαχείρισης για τον ανώτερο σε όλα Ολυμπιακό από μια ομάδα που παλεύει φιλότιμα, έχει πέντε νίκες, αλλά δεν έχει καιρό τώρα τον ηγέτης της Κλέβιν Χάνα αλλά ούτε και την ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο πολύπειρος σε τέτοιες καταστάσεις, διπλής αγωνιστικής εβδομάδας με πρώτο ματς να φέρνει μεγάλη εκτός έδρας νίκη και δεύτερο θεωρητικά εύκολο εντός, Γιώργος Πρίντεζης το πήρε ζεστά από την αρχή για να δείξει σε όλους τον δρόμο. Οι Ισπανοί άντεξαν ένα πεντάλεπτο και μετά το ματς άρχισε να παίρνει τον δρόμο του.

Στο 20-14 του δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός είχε μοιράσει ήδη 8 ασίστ δείχνοντας προθέσεις ομαδικής δουλειάς, στο δεύτερο δεκάλεπτο άρχισαν να μπαίνουν και τα σουτ που του είχαν λείψει στο πρώτο, με τον Σπανούλη να παίρνει την επιθετική σκυτάλη και τον Στρέλνιεκς να επανέρχεται στα πολύ καλά του στάνταρ και το 52-33 του ημιχρόνου αποτύπωνε με ρεαλισμό την εικόνα του αγώνα.

Ο ρυθμός του Ολυμπιακού έμεινε αμείωτος στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπλατ έβλεπε με ικανοποίηση όλες τις αλλαγές να διατηρούν αψεγάδιαστη την ομαδική λειτουργία και ο μόνος... καημός που έμεινε στον κόσμο ήταν δύο άστοχα τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα, δεν επέτρεψαν να έρθει η πρώτη ευρωπαϊκή κατοστάρα της σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Ουίλιαμς - Γκος 11(1), Τουπάν 1, Σπανούλης 21(4), Τίμα, Μιλουτίνοφ 11, Στρέλνιεκς 11(3), Βεζένκοφ 4, Πρίντεζης 16(2), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3(1), Μπόγρης 2, Λεντέι 12

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (Γκαρσία): Ολιβερ 10(2), Ερικσον 7(1), Βενε 15(3), Μπάλβιν 12, Μπάες 8(2), Πασέκνικς, Πάουλι 5, Ραμπασέδα 6(2), Στρόμπερι 4(1), Ραντίσεβιτς, Φίσερ 5, Τιλί 5(1)

EuroleagueΓκραν ΚανάριαΟλυμπιακός