Αθλητισμός|23.07.2020 08:18

Φιέστα τίτλου με 5άρα η Λίβερπουλ! Η κούπα επέστρεψε στο Ανφιλντ μετά 30 χρόνια

Newsroom

Επαιζε επί μια διετία με το πόδι πατημένο στο... γκάζι. Ηταν λογικό μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια να αδειάσει, να χαλαρώσει και να αποπροσανατολιστεί. Η Λίβερπουλ έκανε μαζεμένες γκέλες το προηγούμενο διάστημα αλλά στην τελευταία παράσταση στο σπίτι της -έστω κι αν το Ανφιλντ ήταν άδειο- ήθελε να κλείσει μια ιστορική σεζόν στην Premier League όπως ακριβώς αρμόζει σε μια πρωταθλήτρια. Και το έκανε με εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στην Τσέλσι, την οποία... φιλοδώρησε με πέντε γκολ στο εντυπωσιακό 5-3 που διαμορφώθηκε χάρη στα γκολ των: Κεϊτά 23', Αλεξάντερ-Αρνολντ 38', Βαϊνάλντουμ 43', Φιρμίνο 55', Τσάμπερλεϊν 84' - Ζιρού 45', Εϊμπραχαμ 61', Πούλισιτς 73'.

Και λίγο αργότερα, ο αρχηγός της ομάδας Τζόρνταν Χέντερσον, πήρε στα χέρια του -έχοντας δίπλα του τον θρυλικό Κένι Νταλγκλίς- και σήκωσε στον αέρα ένα τρόπαιο που έμοιαζε καταραμένο για τους Κόκκινους επί τρεις δεκαετίες. Η κατάρα έσπασε χάρη στον...  μάγο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος άλλαξε τον ρου της Ιστορίας ενός συλλόγου που μετά τα 80s, μεσουρανεί ξανά στο αγγλικό αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

 Γκέλα η Γιουνάιτεντ και «τελικό» με Λέστερ

 

Στο άλλο ματς της ημέρας στην Premiership, η Γουέστ Χαμ απέσπασε ισοπαλία (1-1) στο Ολντ Τράφορντ της Γιουνάιτεντ και σώθηκε μαθηματικά. Οι Κόκκινοι Διάβολοι σκαρφάλωσαν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο αλλά πάνε σε τελικό (όπου τους αρκεί η ισοπαλία) εκτός έδρας με τη Λέστερ την Κυριακή (26/7) προκειμένου να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League. Η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντόνιο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με τον Γκρίνγουντ στο 51'. 

ΛίβερπουλΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier LeagueΤσέλσιΓουέστ Χαμ