Αθλητισμός|21.12.2018 07:28

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου-«Λουκέτο» στην Super League

Γιάννης Σκόκας

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο Λάρισας, σοκαρίστηκαν από την εικόνα που αντίκρισαν. Ιδίως τα δύο ξενόφερτα µέλη της Κεντρικής Επιτροπής ∆ιαιτησίας, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν και Λιφ Λίντµπεργκ, έµειναν άναυδοι.

Ο 35χρονος διαιτητής, ο οποίος χθες πήρε εξιτήριο, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ τη µαφιόζικη επίθεση που δέχθηκε και τις στιγµές τρόµου που βίωσε, παραµένει σοκαρισµένος. Παρ’ όλα αυτά, όπως µεταφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, φέρεται αποφασισµένος να επιστρέψει στην ενεργό δράση µόλις αποθεραπευτεί.

Η βιαιότητα και η ωµότητα µε την οποία έδρασαν οι εκτελεστές της οργανωµένης επίθεσης, σε µια πολυσύχναστη περιοχή της Λάρισας νωρίς το πρωί, αποτυπώνονται στο αποκλειστικό  βίντεο που έφερε στο φως της δηµοσιότητας το Open TV. «Ηταν ένα πολύ σκληρό περιστατικό.

Οι δράστες είχαν επαγγελµατική οργάνωση. Ηταν αποφασισµένοι να σακατέψουν. Ακόµη κι όταν ο Τζήλος έχασε τις αισθήσεις του από τα χτυπήµατα στο κεφάλι και σωριάστηκε στο έδαφος, αυτοί συνέχιζαν να τον χτυπούν στα γόνατα, θέλοντας προφανώς να σταµατήσουν την καριέρα του στη διαιτησία» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΑΕΛ και δικηγόρος του Τζήλου, ο οποίος προσέθεσε ότι «η περιοχή στην οποία χτυπήθηκε είναι από τις καλύτερα φρουρούµενες στη Λάρισα και γι’ αυτό πιστεύω πως υπάρχουν πολλά στοιχεία στα χέρια της Αστυνοµίας.

«Περιµένουµε την ποινική ∆ικαιοσύνη να αναλάβει δράση. Υπήρξαν πρωτοσέλιδα που στοχοποιούσαν το θύµα» είπε ο υφυπουργός Αθλητισµού Γιώργος Βασιλειάδης για την υπόθεση του διαιτητή Τζήλου

Και για τη στιγµή της επίθεσης αλλά και για τις κινήσεις των δραστών πριν αλλά και κατά τη διαφυγή τους. Επίσης, αν έχουν κινηθεί από την εθνική οδό, γιατί είναι σίγουρο πως αυτοί οι άνθρωποι δεν προέρχονται από την περιοχή, τότε τα στοιχεία θα είναι ακόµη περισσότερα».

Αποφάσισαν αποχή

Τη συµπαράστασή τους προς τον χτυπηµένο συνάδελφό τους εξέφρασαν και οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League, οι οποίοι, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν για να µην προχωρήσουν σε αποχή, αποφάσισαν οµόφωνα να µη σφυρίξουν στους αγώνες της µεγάλης κατηγορίας το ερχόµενο Σαββατοκύριακο, ως πρώτο µέτρο αντίδρασης, µέχρι να πραγµατοποιηθεί η συνάντηση µε τη διοίκηση των ΕΠΟ και ΚΕΔ στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Στο µεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισµού Γιώργος Βασιλειάδης µίλησε για «µαφία και εγκληµατικές οργανώσεις που δεν αντιµετωπίζονται µε αθλητικό νόµο» και συµπλήρωσε: «Περιµένουµε την ποινική ∆ικαιοσύνη να αναλάβει δράση. Υπήρξαν πρωτοσέλιδα που στοχοποιούσαν το θύµα, τα δεδοµένα είναι γνωστά και περιµένουµε από την ποινική ∆ικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της. Θα πρέπει όµως και ο ΠΣΑΤ να λάβει πρωτοβουλίες, γιατί πολλά θύµατα επιθέσεων είναι πολύ καιρό στα πρωτοσέλιδα συγκεκριµένων εφηµερίδων. Μιλάµε για εγκληµατικές οργανώσεις που προσπαθούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης υπάρχει. Μιλάµε για επιθέσεις που έχουν προαναγγελθεί».

Παράλληλα, πάντως, θεωρείται βέβαιο πως και η ΕΠΟ θα σκληρύνει πλέον τη στάση της απέναντι στις ΠΑΕ και τους παράγοντες. Ηδη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΠΑΕ Κισσαµικός παραπέµπεται στα αρµόδια πειθαρχικά όργανα λόγω ανακοίνωσης που εξέδωσε προχθές εις βάρος του διαιτητή ∆ιαµαντόπουλου µετά το τέλος του µατς µε τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Εκτιµάται ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί προποµπό για όσα θα ακολουθήσουν από πλευράς ΕΠΟ (και) στον τοµέα των δυσµενών κρίσεων.

Super League 1Θανάσης Τζήλος