Αθλητισμός|23.07.2020 15:07

ΚΑΕ Άρης: Τα χρέη των 4,5 εκατ. ευρώ και το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας

Newsroom

Ο Άρης προσπαθεί να βρει λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα. Η οικογένεια των «κιτρίνων» αποφάσισε να στραφεί στη λύση της πολυμετοχικότητας ζητώντας ουσιαστικά από τον κόσμο να βοηθήσει την ΚΑΕ να ορθοποδήσει. Αυτή ήταν η απόφαση που προέκυψε από τη γενική συνέλευση που προκάλεσε ειδικά για το τμήμα μπάσκετ ο Ερασιτέχνης.

Στη διάρκεια της συνέλευσης αναφέρθηκε πως τα χρέη της ΚΑΕ ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ. Τα 2,5 εκατομμύρια αφορούν παίκτες, μάνατζερ, προμηθευτές, γενικώς τρίτους και τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια έχουν να κάνουν με χρέη προς το Δημόσιο. «Η πρόταση που τέθηκε, της πολυμετοχικότητας είναι αυτή που φαντάζει μονόδρομος. Οι επιλογές που έχει η διοίκηση είναι περιορισμένες

Ο κόσμος θα είναι συμμέτοχος και θα είναι ενεργός στις αποφάσεις. Να ανοιχτεί λογαριασμός που θα γίνονται καταθέσεις. Η συμβουλή είναι να προβούμε σε μία εξυγίανση της εικόνας της εταιρίας», δήλωσε ο  ορκωτός λογιστής της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Πρωτογερόπουλος. Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Γουλιέλμος μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ μεταβίβασε τις μετοχές του σε 19 πρόσωπα που υπέδειξε ο Ερασιτέχνης Άρης. 

Θυμίζουμε πως ο Άρης έχει απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA (ban) καθώς 8 παίκτες της ομάδας (Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίτσεβιτς, Σανικίντζε, Κάμινγκς, Καββαδάς, Μπάκνερ, Γουίβερ) έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις.

Σχετικά με την επόμενη σεζόν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Λευτέρης Αρβανίτης είπε πως ζητήθηκε από τη FIBA να παρέχει περιθώριο ενός έτους στην ΚΑΕ προκειμένου να διευθετήσει εκκρεμότητες με παίκτες στους οποίους οφείλονται χρήματα.

«Θέλουμε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με τη FIBA ώστε να κάνουμε ρόστερ. Πρέπει να δείξουμε κι εμείς ένα πρόσωπο που θα φανερώνει προσπάθεια εξόφλησης των δεσμεύσεων. Είμαστε σε  διάλογο με την FIBA, πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική» είπε ο κ. Αρβανίτης.

ΑρηςμπάσκετBasket League