Αθλητισμός|25.07.2020 13:27

Η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα ρατσιστικά σχόλια του Κωνσταντίνου Καλέμη

Newsroom

Στις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του αλλά και στον θόρυβο που προκλήθηκε, απάντησε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Χρησιμοποιήστε το χαμόγελό σας για να αλλάξετε τον κόσμο. Μην αφήσετε τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελό σας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο MVP του ΝΒΑ μέσω των social media. Μάλιστα, ο Greek Freak συνόδευσε το μήνυμά του με φωτογραφίες που τον δείχνουν να απολαμβάνει την προπόνηση των Μπακς στο Ορλάντο.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα μπορούσε να θεωρηθεί μια έμμεση απάντηση σε όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bleacher Report, τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του, αλλά και τον «θόρυβο» που ξεσήκωσε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας

Ο άσος του NBA έδωσε μια συνέντευξη, στην οποία, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, αναλύοντας τις δυσκολίες που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του στη χώρα μας. Στη σχετική ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος», ο μέχρι πρότινος συντονιστής Εκπαίδευσης Προσύγων, Κωνσταντίνος Καλέμης, απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού» ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να αποκαλεί τον Έλληνα μπασκετμπολίστα «αράπη», χρησιμοποιώντας και άλλες χυδαίες εκφράσεις. Ο λογαριασμός από τον οποίο έγιναν τα εν λόγω προσβλητικά σχόλια έχει «κατέβει» από το Twitter. 

T

Αυτές οι αναφορές του Κωνσταντίνου Καλέμη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έκαναν το υπουργείο Παιδείας να διατάξει άμεσα έρευνα για τις καταγγελίες περί ρατστιστικού χαρακτηρισμού κατά του MVP. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε πως «καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα». 

Το θέμα είχε θέσει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής είχε αποσπαστεί στη θέση του υπεύθυνου εκπαίδευσης στη δομή της Μαλακάσας, με απόφαση της προηγούμενης ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

υπουργείο ΠαιδείαςΓιάννης ΑντετοκούνμποΝίκη ΚεραμέωςNBA