Αθλητισμός|25.07.2020 20:03

«Μένουν στο σπίτι» οι γερμανικές ομάδες για προετοιμασία

Παναγιώτης Γκαμπράνης

To σύνθημα των γερμανικών ομάδων της Bundesliga για τις καλοκαιρινές προπονήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι «προετοιμασία στο σπίτι». Όπως παραθέτει σε χάρτη το ZDF Sport, από τις 18 ομάδες, οι 13, ανάμεσά τους και η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, έχουν επιλέξει να μείνουν εντός συνόρων για προετοιμασία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού δείχνοντας τον δρόμο για ένα καινούριο μοντέλο κόντρα στην πρακτική των παλαιότερων χρόνων, όπου σχεδόν όλες οι ομάδες ξενιτεύονταν για 15-20 μέρες. 

Πέντε ομάδες αποφάσισαν να περάσουν τα σύνορα κι αυτές για ένα κοντινό ταξίδι. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ προτίμησε να προετοιμαστεί στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας, ενώ Βέρντερ Βρέμης, Φράιμπουργκ, Στουτγάρδη και Μπίλεφελντ επέλεξαν για τόπο προετοιμασίας την Αυστρία.

Στον ίδιο δρόμο και οι ελληνικές ομάδες

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τις ελληνικές ομάδες, που έχουν αποφασίσει να προετοιμαστούν επί ελληνικού εδάφους. Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι θα προπονηθεί στο Πήλιο, όπου θα βρεθούν και οι Βόλος, Ατρόμητος, ενώ αργότερα ίσως πάει εκεί και η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός στου Ρέντη, ο Παναθηναϊκός στο Κορωπί, ο Άρης στα Τρία-Πέντε Πηγάδια.

T
BundesligaπροετοιμασίαποδόσφαιροΓερμανία