Αθλητισμός|29.07.2020 22:49

Premier League: Η Γιουνάιτεντ στο Champions League, σώθηκε η Αστον Βίλα

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε ιδανικά το εκπληκτικό ντεμαράζ που έκανε στην Premier League από τον περασμένο Ιανουάριο παραμένοντας αήττητη για 14 σερί αγώνες! Οι Κόκκινοι Διάβολοι πέρασαν νικηφόρα (2-0) από την έδρα της Λέστερ (χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 71' και στο τέρμα του Λίνγκαρντ στο 98') και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League καθώς τερμάτισαν στην τρίτη θέση της Premiership. Αντιθέτως, οι Αλεπούδες, μολονότι είχαν θαυμάσια πορεία στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, στο φινάλε τα χάλασαν καθώς δεν μπόρεσαν να πάρουν την επιθυμητή νίκη απέναντι στη Γιουνάιτεντ προκειμένου να μπουν στην τετράδα. Ως εκ τούτου, έκλεισαν θέση για το Europa League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το τέταρτο εισιτήριο για το Champions League, πίσω από τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, εξασφάλισε η Τσέλσι, η οποία νίκησε 2-0 τη Γουλβς (45' Μάουντ, 45'+ Ζιρού). Αντιθέτως, οι Λύκοι, επί του παρόντος, μένουν εκτός Ευρώπης καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση κι ελπίζουν είτε σε κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από την Τσέλσι και όχι από την Αρσεναλ (προκειμένου να καταλάβουν το έβδομο αγγλικό ευρω-εισιτήριο) είτε σε κατάκτηση του Europa League! Την έκτη θέση στη βαθμολογία κατέλαβε η Τότεναμ που αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας (53' Σλουπ -13' Κέιν) και έκλεισε επίσης θέση για το Europa. Εκτός Ευρώπης έμεινε και η Αρσεναλ που θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω του τελικού. Οι Κανονιέρηδες νίκησαν 3-2 τη Γουότφορντ (5', 33' Ομπαμεγιάνγκ, 24' Τίρνι - 43' Ντίνι, 66' Γουέλμπεκ) και τερμάτισαν στη δέκατη θέση (!) της Premier.

Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ νίκησε και στο Νιούκαστλ με 1-3 (1' Γκέιλ - 38' Φαν Ντάικ, 59' Οριγκί, 89' Μανέ) και ολοκλήρωσε μια εκπληκτική σεζόν, κατά την οποία όχι μόνο στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, αλλά έφτασε και σε συγκομιδή 99 βαθμών (!) έχοντας διαφορά 17 πόντων από τη δεύτερη Σίτι που με την σαρωτική νίκη της επί της Νόριτς με 5-0 (11' Ζεσούς, 45', 90' Ντε Μπρόινε, 79' Στέρλινγκ, 83' Μαχρέζ) μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη σερί σεζόν αλλά κατόρθωσε να σκοράρει 102 γκολ σε 38 αγωνιστικές!

Τέλος στη μάχη της παραμονής, η Αστον Βίλα με την ισοπαλία που απέσπασε στην έδρα της Γουέστ Χαμ (1-1) παραμένει κάτοικος Premier League σε αντίθεση με την Μπόρνμουθ που παρά το εντυπωσιακό διπλό στην έδρα της Εβερτον με 3-1, υποβιβάζεται ακολουθώντας τις Γουότφορντ και Νόριτς.

H τελική βαθμολογία

ΓουλβςΛέστερPremier LeagueΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤότεναμ