Αθλητισμός|29.07.2020 13:02

Champions League: 15.000 οπαδοί αναμένονται στη Λισαβόνα για το Final 8!

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων έχει αρχίσει και το ποδοσφαιρικό φίλαθλο κοινό ανυπομονεί για τα πρωτόγνωρα Final 8 σε Champions League και Europa League που θα πραγματοποιηθούν σε Λισαβόνα και Κολωνία, αντιστοίχως, από τις 10 ως τις 23 Αυγούστου. Κι αν στις εξέδρες δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί το ίδιο και έξω από τα γήπεδα. Ηδη αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους εναπομείναντες αγώνες, έστω κι αν δεν θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο γήπεδο!

Οπως αποκάλυψε Ντανιέλ Σα, εκτελεστική διευθύντρια του πορτογαλικού Ινστιτούτου Διοίκησης και Μάρκετινγκ, περίπου 15.000 οπαδοί αναμένονται να καταφθάσουν στη Λισαβόνα για να ζήσουν από κοντά -αλλά και εξ αποστάσεως καθώς τα γήπεδα θα είναι κλειστά για το κοινό- τη συμμετοχή των ομάδων τους στο Final 8 του Champions League. Μάλιστα, τα έσοδα που προβλέπεται να έχει η Πορτογαλία από τη φιλοξενία του Champions League είναι περίπου 50 εκατ. ευρώ!

«Πιστεύουμε ότι περίπου 15.000 οπαδοί θα έρθουν στη χώρα μας και τη Λισαβόνα, ακόμα και χωρίς εισιτήριο, απλά και μόνο για να βρίσκονται κοντά στις ομάδες τους και να ζήσουν τη γιορτή με λίγο διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτές τις 12 μέρες που θα διαρκέσουν οι αγώνες θα θέλει ο κόσμος να ζήσει την ατμόσφαιρα σε μια χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σα.

Το Final 8 του Champions League που θα πραγματοποιηθεί σε δύο γήπεδα της Λισαβόνας θα αρχίσει στις 12 Αυγούστου με την αναμέτρηση της Αταλάντα με την Παρί και θα ολοκληρωθεί με τον μεγάλο τελικό που θα φιλοξενηθεί στο στάδιο Ντα Λουζ στις 23 Αυγούστου. Πάντως στις τάξεις της UEFA, η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρουσιάζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη το τελευταίο διάστημα, προκαλεί ανησυχία ενόψει της επανεκκίνησης.

ΛισαβόναποδόσφαιροChampions LeagueΚορονοϊός