Αθλητισμός|30.07.2020 00:08

Παραδοχή αποτυχίας Αυγενάκη για ΕΕΑ: Προβληματική και παρωχημένη

Newsroom

Εντύπωση προκάλεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή, η παραδοχή του υφυπουργού Αθλητισμού για το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο υφυπουργός υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός κάνοντας λόγο για «παρωχημένο και εξαιρετικά προβληματικό» πλαίσιο. Και κατά περίεργο τρόπο χρησιμοποίησε αυτούς τους χαρακτηρισμούς για μια επιτροπή που μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν με θέρμη.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια παραδοχή αποτυχίας (και) από την πλευρά τού υφυπουργού καθώς μέσω μιας διάτρητης επιτροπής και μιας εξαιρετικά διάτρητης διαδικασίας, που φέρει και την υπογραφή Αυγενάκη, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στιγματίστηκε κι έχασε ένα πρωτάθλημα προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του σε μια σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του έπειτα από τη σκανδαλώδη εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του Δικεφάλου για τη δήθεν πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού πέρασε τροπολογία με την οποία, μεταξύ άλλων, παρατείνει τη θητεία της διοίκησης της ΕΕΑ κατά τρεις μήνες -«για να ολοκληρώσει τη δουλειά της»(!) όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- μέχρι να καταρτιστεί και να ψηφιστεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα περιέχει τη... νέα ΕΕΑ. Είπε κατά λέξη ο κ. Αυγενάκης: «Ωστόσο να πούμε ότι ήδη επεξεργαζόμαστε διάταξη που θα έρθει στο νομοσχέδιο που θα βγει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, όπου με αυτή τη διάταξη θα αλλάζει άρδην το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής που θεωρούμε παρωχημένο και εξαιρετικά προβληματικό όπως αποδείχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν. Γι' αυτό το λόγο παρατείνεται η θητεία της διοίκησης για να ολοκληρώσει τη δουλειά της αφενός και αφετέρου θα φέρουμε διάταξη που θα δίνει ένα νέο, σύγχρονο ασφαλές και κυρίως πιο κοντά στις απαιτήσεις των καιρών».

Κι όλα αυτά, τα λέει για μια επιτροπή στην οποία ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης τοποθέτησε τα νέα μέλη και τον πρόεδρο κ. Τζουλάκη με τον οποίο μάλιστα συνδέεται μέσω κουμπαριάς!

Η ομιλία Αυγενάκη

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΛευτέρης Αυγενάκης