Αθλητισμός|30.07.2020 20:29

Μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσα από το Champions League προτείνει ο Μπόατενγκ

Newsroom

Να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του Champions League για να στείλουν ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη, προτείνει ο Τζερόμ Μπόατενγκ της Μπάγερν Μονάχου, λίγες μέρες πριν από την επανέναρξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο κεντρικός αμυντικός των Βαυαρών καλεί τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στο Champions League να γονατίσουν πριν από τους αγώνες, ως μια μορφή αλληλεγγύης στην εκστρατεία Black Lives Matter για να υπενθυμίσουν ότι ο αγώνας κατά του ρατσισμού δεν τελειώνει σε έναν μήνα, αλλά πρέπει να είναι διαρκής. 

«Είναι πολύ ισχυρό και πολύ σημαντικό να το συνεχίσουμε αυτό στο Champions League, ειδικά στον τελικό, γιατί ολόκληρος ο κόσμος θα μας κοιτάζει. Ας ελπίσουμε ότι τα αθλήματα που δεν έχουν επιστρέψει ακόμη, θα ενωθούν μαζί μας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Μπόατενγκ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε θύμα φυλετικής κακοποίησης και πρόσφατα είχε ζητήσει από τους λευκούς αθλητές να πάρουν θέση κατά του ρατσισμού.

«Μιλήσαμε για αυτό πριν από τη διακοπή, μίλησα με τον Τζόσουα Κίμιχ και τον Λέον Γκορέτσκα για αυτό. Με ρώτησαν πώς να με υποστηρίξουν, πώς ένιωσα όταν συνέβη, τι ακριβώς μου συνέβη όταν ήμουν νεότερος. Οπότε μπορούσα να τους πω την ιστορία μου, ποιες ήταν οι εμπειρίες μου και γιατί είναι τόσο οδυνηρό και δύσκολο να ακούσω αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που δεν το έχουν αντιμετωπίσει ξανά και πρέπει να μάθουν», τόνισε σε βιντεοκλήση ο 31χρονος Γερμανός, ο οποίος γεννήθηκε στο Βερολίνο από Γερμανίδα μητέρα και Γκανέζο πατέρα και αντιμετώπισε ρατσιστικές συμπεριφορές σε πολλούς αγώνες στην Bundesliga.

ρατσισμός αθλητισμόςποδόσφαιροChampions LeagueΜπάγερν ΜονάχουBlack Lives MatterΤζερόμ Μπόατενγκ