Αθλητισμός|30.07.2020 17:29

Επίσημο: Ανακοίνωσε τον Μπάρκα η Σέλτικ - Μεγάλο deal για την ΑΕΚ

Newsroom

Κάτοικος Σκωτίας είναι και επίσημα ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια της Premiership Σέλτικ. Ο διεθνή Ελληνας τερματοφύλακας υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον ιστορικό σύλλογο καθώς τις προηγούμενες ημέρες, μετά τη συμφωνία της ΑΕΚ με τους «πράσινους», είχε ταξιδέψει στη Γλασκώβη προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τα συμβόλαια. Αναμένεται άμεσα να γίνει η επίσημη παρουσίασή του από τη Σέλτικ, ενώ την ερχόμενη Κυριακή κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το ντεμπούτο του παίζοντας απέναντι στη Χάμιλτον.

Πέραν της εξέλιξης του Μπάρκα που έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του καθώς μετακόμισε σε μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ομάδες και σε ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται πάντοτε υπό τη στενή παρακολούθηση των συλλόγων της Premier League, εξαιρετικά σημαντικό είναι το deal και για την ΑΕΚ που θα αποκομίσει ένα όφελος 5 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα με τα μπόνους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 εκατ. ευρώ.

Ο Μπάρκας που αποχωρεί έπειτα από μια τετραετία έχοντας 111 εμφανίσεις, υπέγραψε συμβόλαια διάρκειας τεσσάρων ετών, με ετήσιες απολαβές άνω των 800.000 ευρώ. Με δηλώσεις που φιλοξενούνται στον επίσημο λογαριασμό της Σέλτικ στο Twitter, ο Μπάρκας τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι ένα όνειρο να έρθω σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ανυπομονώ να παίξω για τη Σέλτικ. Ήρθα για να κερδίσω μετάλλια και τρόπαια. Θέλω να κερδίσω το 10ό συνεχόμενο πρωτάθλημα, και θέλω να βοηθήσω να παίξουμε στο Champions League. Ο προπονητής μου μίλησε για το κλαμπ, την πίεση εδώ και ότι θέλει να είμαστε πάλι πρωταθλητές. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ και νομίζω ότι αυτός και εγώ έχουμε μια πολύ καλή σχέση μέχρι τώρα.

Όταν έπαιξα εδώ (σ.σ. ως παίκτης της ΑΕΚ), θυμάμαι την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν εξαιρετική. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τους οπαδούς μας αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζω να συμβεί σύντομα. Νιώθω καλά με την πίεση, εάν ένα παιχνίδι παίζεται σαν ένα φιλικό, δεν μου αρέσει αυτό. Δεν μου αρέσουν τα φιλικά παιχνίδια, μου αρέσει να παίζω υπό πίεση, μου αρέσουν τα ντέρμπι, μου αρέσουν τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ - αυτά είναι αυτά που ανυπομονώ».

T

μεταγραφέςποδόσφαιροΣέλτικΒασίλης ΜπάρκαςΑΕΚ