Αθλητισμός|24.01.2021 21:45

Με «μάγο» Ομπαμεγιάνγκ η Αρσεναλ σήκωσε το Κύπελλο Αγγλίας και πάει Europa!

Newsroom

Μπορεί στην Premier League να έχει... ξεχάσει τι θα πει τίτλος καθώς κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα τη σεζόν 2003-04 αλλά στο ιστορικό FA Cup παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Η Αρσεναλ μολονότι βρέθηκε να χάνει (0-1) από την Τσέλσι στο ξεκίνημα του τελικού που έγινε στο άδειο Γουέμπλεϊ, βρήκε γρήγορα την απάντηση, ισοφάρισε (1-1) και με ένα δεύτερο γκολ του αρχηγού της και μεγάλου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου κάνοντας την ολική ανατροπή (2-1).

Η αναγεννημένη Αρσεναλ του κόουτς Μικέλ Αρτέτα και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο φινάλε κι έγινε ο πρώτος Ελληνας που σηκώνει το Κύπελλο Αγγλίας) πανηγύρισε την κατάκτηση του 14ου Κυπέλλου στην ιστορία της, γεγονός που την καθιστά πολυνίκη του θεσμού καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεται με 12 και η Τσέλσι με την Τότεναμ με 8 τίτλους. Παράλληλα, οι Κανονιέρηδες τήρησαν όλες τις παραδόσεις καθώς επικράτησαν σε τελικό Κυπέλλου για έβδομη σερί φορά που συμμετείχαν τα τελευταία 18 χρόνια (η τελευταία ήττα το 2001 από τη Λίβερπουλ) και για τρίτη σερί φορά απέναντι στην Τσέλσι (2-0 το 2002 και 2-1 το 2017). Εξίσου σημαντικό ωστόσο είναι και το γεγονός ότι αυτό που δεν πήραν οι Λονδρέζοι στο πρωτάθλημα, το εξασφάλισαν μέσω Κυπέλλου καθώς έκλεισαν θέση για το Europa League της νέας σεζόν. Κάτι που σημαίνει πως μένει οριστικά εκτός Ευρώπης η Γουλβς, εκτός κι αν... σηκώσει το εφετινό Europa League. 

Οσο εξαιρετικός πάντως ήταν ο Ομπαμεγιάνγκ στο ματς άλλο τόσο (όχι) καλός ήταν στο να κουβαλήσει το Κύπελλο, το οποίο του έπεσε από τα χέρια στο χορτάρι προτού το σηκώσει ψηλά στον ουρανό!

T

Το σκορ άνοιξε για την Τσέλσι στο 5' ο Πούλισιτς, αλλά σχετικά γρήγορα ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 28'.

T

Εκτοτε η τύχη γύρισε την πλάτη στην Τσέλσι που έχασε λόγω τραυματισμών τον Αθπιλικουέτα στο 34' και τον Πούλισιτς στο 48'. Στο 67' ο Ομπαμεγιάνγκ με καταπληκτική ενέργεια χόρεψε την άμυνα της Τσέλσι και με ένα μαγικό άγγιγμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τσέλσι διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Ακολούθησε και η αποβολή του Κόβατσιτς, που ουσιαστικά αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα για τους Μπλε.

T

ΑρσεναλΤσέλσιΚύπελλο Αγγλίας