Αθλητισμός|07.08.2020 00:24

Europa League: Οι «Λύκοι» δάγκωσαν τον Ολυμπιακό που αποκλείστηκε

Newsroom

Το όνειρο της πρόκρισης στους «8» του Europa League έμεινε όνειρο για τον Ολυμπιακό, που έχασε 1-0 από τη Γουλβς στο Μολινό και δεν κατάφερε να δώσει ραντεβού με την ιστορία. Τα αμυντικά λάθη με αποκορύφωμα το... αχρείαστο πέναλτι που έκανε ο Αλέν στο 8' στέρησαν από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να προκριθεί στο Final 8, ενώ χάθηκε και η μεγάλη ευκαιρία της ισοφάρισης, όταν ο Πολωνός διαιτητής ακύρωσε -με τη βοήθεια του VAR- το γκολ του Καμαρά στο 28'.

Παρά τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του Μαρτίνς για να παλέψουν για την πρόκριση, οι Άγγλοι διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα που πήραν από νωρίς, έπαιξαν με αντεπιθέσεις και κατάφεραν να χαλάσουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που αν και πίεσε δεν βρήκε τρόπο να σκοράρει.

«Ανόητο» πέναλτι μόλις στο 8'

Ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα δικά του αμυντικά λάθη, καθώς έκανε πολύ κακό ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 8ο λεπτό! Ο άπειρος Μπόμπι Αλέν, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Ζοσέ Σα, έκανε ένα «ανόητο» πέναλτι στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, ανατρέποντας τον Ποντένσε. Ο Μεξικανός Χιμένες ευστόχησε και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γουλβς από το 1991 που έφτασε τα 27 γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά στο 19' ο Τσιμίκας που έπαιξε το 1-2 με τον Μασούρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πατρίσιο, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το ακυρωθέν γκολ του Καμαρά

Στο 28' ο Ελ Αραμπί έφυγε μόνος από δεξιά μετά από πάσα του Ομάρ, γύρισε στο κέντρο της περιοχής και ο Καμαρά με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι πανηγυρισμοί όμως κράτησαν για λίγο, καθώς ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας τον Ελ Αραμπί σε θέση οφσάιντ στην αρχή μιας οριακής φάσης στην οποία έδωσε λύση και απάντηση η γραμμή του VAR.

Στο 55' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπολί στον Ελ Αραμπί, αλλά ο διαιτητής (ούτε και το VAR) δεν έδωσε κάτι. Ο γκολκίπερ Αλέν έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό, το ίδιο όμως έγινε και με τον Πατρίσιο όταν σταμάτησε την κεφαλιά του Χασάν στο 83'. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση. Η Γουλβς διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον χρόνο, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και πηγαίνει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη σε νοκ άουτ παιχνίδι.

ΓΟΥΛΒΣ (Εσπίριτο Σάντο): Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Χόνι (17' Βινάγκρε), Νέβες, Μουτίνιο, Τραορέ (57' Ζότα), Ποντένσε (71' Ντεντόνκερ), Χιμένες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε (84' Καφού), Καμαρά, Μπουχαλάκης (46' Φορτούνης), Μασούρας (46' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί 

Προκρίθηκε η Βασιλεία

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Βασιλεία νίκησε για δεύτερη φορά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης αυτή τη φορά με 1-0 (πρώτο ματς 0-3) με γκολ του Φρέι στο 88' και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8». Εκεί θα αντιμετωπίσει την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ.

ΓουλβςποδόσφαιροΟλυμπιακόςEuropa League