Αθλητισμός|22.12.2018 10:52

Μπαλοτέλι: Οσο ταλέντο τού περισσεύει τόσο µυαλό τού λείπει

Newsroom

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έδειχνε πως είχε βρει την (ποδοσφαιρική) Ιθάκη του στην οµάδα της Νις, στη µαγευτική Γαλλική Ριβιέρα. Το... ειδύλλιο, όµως, κράτησε περίπου δύο χρόνια. Πλέον, το κλίµα δεν σηκώνει τον 28χρονο Ιταλό επιθετικό, αφού ο προπονητής του, Πατρίκ Βιεϊρά, δεν θέλει να τον βλέπει µπροστά του. «Η ‘’υπόθεση Μπαλοτέλι’’ αποδείχθηκε µια αποτυχία» παραδέχθηκε ο Γάλλος, άλλοτε σπουδαίος µέσος των Αρσεναλ και Γιουβέντους, αναφερόµενος στη διαχείριση του εκρηκτικού χαρακτήρα ενός ποδοσφαιριστή που έχει βαλθεί να καταστρέψει µια καριέρα που θα µπορούσε, βάσει ταλέντου και προοπτικών, να ήταν (µέχρι και) θρυλική.

«∆εν ξέρω αν τελείωσε, ο Μάριο έχει ακόµα συµβόλαιο, αλλά η κατάσταση είναι σύνθετη για όλους. Πρέπει να βρεθεί µια λύση, ο µάνατζέρ του θα µιλήσει µε τον σύλλογο. Ακόµα και αν το 98% των συµπαικτών του τον ήθελαν, η συνεργασία µεταξύ µας µπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία» πρόσθεσε ο Βιεϊρά για τον «Σούπερ Μάριο», ο οποίος φέτος έχει καταγράψει δέκα συµµετοχές µε µόλις µία ασίστ, όταν την προηγούµενη διετία είχε 43 γκολ σε 66 παιχνίδια. Πιάστηκαν στα χέρια Οι δύο άνδρες, ισχυρές προσωπικότητες, πιάστηκαν στα χέρια σε προπόνηση στις 16 Νοεµβρίου και, όπως λένε οι πληροφορίες, χρειάστηκε η παρέµβαση των ψυχραιµοτέρων προκειµένου να αποφευχθούν τα (πολύ) χειρότερα. «∆εν ήταν κάτι προσωπικό» είπε σχετικά ο προπονητής της Νις, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το επεισόδιο, το οποίο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Μπαλοτέλι, άλλωστε, είναι ξένο σώµα από την αρχή της περιόδου, όταν ενσωµατώθηκε µε καθυστέρηση και όντας υπέρβαρος στην προετοιµασία της οµάδας. Η µοίρα του µοιάζει προδιαγεγραµµένη και ο µάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα θα αναζητήσει πλέον τον έκτο διαφορετικό σταθµό της ταραχώδους καριέρας του, µετά τις Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν (δύο διαφορετικές θητείες), Λίβερπουλ και Νις. Οπως έστρωσε, λοιπόν, θα κοιµηθεί ο επιθετικός που θα µπορούσε όντως να είχε εξελιχθεί σε «Σούπερ Μάριο»...

Μάριο Μπαλοτέλι