Αθλητισμός|10.08.2020 23:56

Το παρασκήνιο και τα κόστη της μεγάλης μεταγραφής του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Newsroom

Έχουν γίνει αρκετές σημαντικές μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών σε ομάδες του εξωτερικού. Η απόκτηση όμως του Κώστα Τσιμίκα από τη Λίβερπουλ αποτελεί τη σπουδαιότερη μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει ποτέ Έλληνας παίκτης.

Δεν είναι τόσο το deal των 16 εκατ. ευρώ που δαπανά η Λίβερπουλ για τον διεθνή αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, ούτε τα 55.000 ευρώ ανά εβδομάδα (περίπου 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως) που θα εισπράττει ο παίκτης, όσο το ότι εντάσσεται στο ρόστερ της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη την τελευταία διετία, την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας και μια από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στο Νησί.

Όπως εξίσου σημαντικό είναι πως αποτελεί τον εκλεκτό του Γιούργκεν Κλοπ, ενός προπονητή ο οποίος φημίζεται για τις επιλογές του αλλά και για την... απογείωση όσων ποδοσφαιριστών δουλεύουν μαζί του.

Όσο για το παρασκήνιο της μεταγραφής  τού Κώστα Τσιμίκα αξίζει να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για ένα φλερτ που άρχισε ξαφνικά πριν από δύο εβδομάδες. Αντιθέτως, είναι μια υπόθεση που κρατά περίπου δέκα μήνες. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη επαφή του ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Πασχάλη Τουντούρη, με τη Λίβερπουλ έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, προτού ακόμη ξεσπάσει η κρίση του κορονοϊού. Και οι επαφές μεταξύ του μάνατζερ και των δύο συλλόγων συνεχίστηκαν τους μήνες που ακολούθησαν κάτω όμως από άκρα μυστικότητα. Γι' αυτό και ουδέποτε τους προηγούμενους μήνες εμφανίστηκε στο προσκήνιο το όνομα της Λίβερπουλ μεταξύ των βασικών μνηστήρων (Νάπολι, Λιλ) για τον Τσιμίκα.

Η προεργασία όμως είχε γίνει στο παρασκήνιο μέχρι να φτάσουμε στην τελική ευθεία οπότε πια, πριν από δύο εβδομάδες, οι πρωταθλητές Αγγλίας κατέθεσαν την πρώτη επίσημη πρόταση προς τον Ολυμπιακό. Αρχικά οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν αρνητικά στα 12 εκατ. ευρώ της ομάδας του Μερσεσάιντ αλλά ήταν σαφές ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει για την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής.

ΛίβερπουλΚώστας Τσιμίκας