Αθλητισμός|16.08.2020 21:25

Το όνειρο της Λυών... εφιάλτης για τον Ολυμπιακό!

Newsroom

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πρέπει να παρακολούθησαν με ιδιαίτερη αγωνία τον προημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης περιμένοντας να συμβεί το (μάλλον)... αναμενόμενο: η Μάντσεστερ Σίτι να νικήσει και να αποκλείσει τη Λυών. Αυτό τελικά δεν συνέβη καθώς η ομάδα που έχει φτιάξει ο Ρούντι Γκαρσία, αφού απέκλεισε τη Γιουβέντους, έστειλε σπίτι τους και τους «Πολίτες» και δείχνει τα δόντια της και στη Μπάγερν, την οποία θα αντιμετωπίσει τώρα στα ημιτελικά. 

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, θα δουν με άγχος και την αναμέτρηση της Λυών με τους Βαυαρούς, περιμένοντας από τον Χάνσι Φλικ και τους παίκτες του να κάνουν αυτό που δεν έκαναν Γιουβέντους και Σίτι: να αποκλείσουν τους Γάλλους και να στείλουν την ελληνική ομάδα στα πλέι οφ του Champions League. Κάθε βήμα της Λυών προς το όνειρο της κατάκτησης του Champions League είναι... εφιάλτης για τους «ερυθρόλευκους». 

Αν η γαλλική ομάδα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, τότε θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους της διοργάνωσης την επόμενη σεζόν, κάτι που δεν είχε συμβεί μέσω του πρωταθλήματος, καθώς τερμάτισε (μετά την απόφαση για οριστική διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού) στην έβδομη θέση. Αυτό επηρεάζει τον Ολυμπιακό που σε αυτή την περίπτωση θα αρχίσει τη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτειά του από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Σε αυτή την περίπτωση, το παιχνίδι, που θα είναι μονό, θα διεξαχθεί στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου. 

Αν η Μπάγερν αποκλείσει τη Λυών, κάτι που προφανώς είναι πιο πιθανό, αλλά ουδείς μπορεί να θεωρεί δεδομένο με όσα... παλαβά γίνονται φέτος, τότε ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίζει καθώς θα «πηδήξει» έναν γύρο και θα πάει στα πλέι οφ. Σε αυτή τη φάση, μάλιστα, τα παιχνίδια θα είναι διπλά και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου και οι ρεβάνς στις 29 ή 30 του ίδιου μήνα.

Παράταση, λοιπόν, στην αγωνία του Ολυμπιακού μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, που θα γίνει ο ημιτελικός της Λυών με τη Μπάγερν.  Θυμίζεται πως ακόμα και στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» αποκλειστούν στα πλέι οφ θα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League. 

Πηγή: SDNA

ποδόσφαιροΟλυμπιακόςΛυώνChampions League