Αθλητισμός|16.08.2020 23:39

Κι άλλο κρούσμα κορονοϊού στο τένις: Θετικός ο Κέι Νισικόρι

Newsroom

Το τένις προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα εν μέσω πανδημίας αλλά τα κρούσματα κορονοϊού και η εν γένει ανησυχία που υπάρχει για την Covid-19 βάζει φρένο. Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του US Open, του πρώτου major τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί μετά το lockdown, ο Κέι Νισικόρι διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να αγωνιστεί στο τουρνουά της Νέας Υόρκης που αρχίζει σε δύο εβδομάδες.

Ηδη αρκετοί είναι οι αθλητές που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν, όπως ο  Ναδάλ, ο Κύργιος, o Βαβρίνκα, η Μπάρτι, η Μπένσιτς, η Αντρεέσκου κ.ά., ενώ είναι σχεδόν απίθανο πλέον να τα καταφέρει και ο Ιάπωνας φιναλίστ του US Open το 2014, ο οποίος προετοιμαζόταν πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα στη Φλόριντα για την αγωνιστική του επάνοδο. Ηδη η συμμετοχή του στο τουρνουά του Σινσινάτι ακυρώθηκε καθώς τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χάνει και το US Open.

«Εχω δυσάρεστα νέα. Ενώ είμαι ακόμα στη Φλόριντα και προπονούμαι, έλαβα τα νέα ότι είμαι θετικός σε Covid-19. Θα πρέπει, αναγκαστικά, να αποσυρθώ από το Σινσινάτι. Εγώ και η ομάδα μου θα εξεταστούμε ξανά την Παρασκευή οπότε θα σας έχω νεότερα. Είμαι καλά και έχω ελάχιστα συμπτώματα αλλά θα απομονωθώ φυσικά όπως ορίζει το πρωτόκολλο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Νισικόρι.

Σημειωτέον ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς (όπως και οι Ντιμιτρόφ, Τσόριτς, Τροΐτσκι) διαγνώσθηκε με κορονοϊό έπειτα από το φιάσκο με τα μέτρα ασφαλείας στο τουρνουά που διοργάνωσε σε Σερβία και Κροατία. Ωστόσο ο Σέρβος θα συμμετάσχει κανονικά στο US Open.

Κέι ΝισικόριUS OpenΤένιςΚορονοϊός