Αθλητισμός|17.08.2020 23:06

Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Κίκε Σετιέν, έρχεται ο Ρόναλντ Κούμαν

Newsroom

Η βαθιά κρίση που προκάλεσε στην Μπαρτσελόνα ο διασυρμός από την Μπάγερν Μονάχου, φέρνει την πρώτη σημαντική αλλαγή στην ομάδα της Καταλονίας που προχωρά άμεσα σε αντικατάσταση προπονητή. Ο Κίκε Σετιέν αποτελεί και επίσημα παρελθόν και τη θέση του θα πάρει, εκτός απροόπτου, ο θρύλος της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός κόουτς, ο οποίος αποτελεί μια εμβληματική μορφή των 90s για το κλαμπ, φέρεται να συμφώνησε με τη διοίκηση του συλλόγου για να αναλάβει την αναδόμηση μιας κορεσμένης και γερασμένης ομάδας που τα έχασε όλα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.

Ο Κούμαν, ο οποίος επί του παρόντος είναι προπονητής στην Εθνική Ολλανδίας (αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του για να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψή του από τους Μπλαουγκράνα), έχει συνδέσει το όνομά του με μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Μπαρτσελόνα καθώς ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στον τελικό του Champions League με τη Σαμπντόρια το 1992, στην πρώτη κατάκτηση του τροπαίου από την καταλανική ομάδα. Ως παίκτης της Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί 192 φορές από το 1989 μέχρι και το 1995 και, εκτός από το Champions League του '92, έχει πανηγυρίσει τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλήματος.

Το 1998 επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Λουίς Φαν Χάαλ για να αποχωρήσει εκ νέου το 2000. Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία του στην Μπαρτσελόνα από διαφορετικό πόστο. Με την πρόσληψη Κούμαν, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα προσπαθεί να επαναφέρει την ομάδα στις ρίζες της. Ο «ξανθός» αποτελεί μαθητή του αξεπέραστου Γιόχαν Κρόιφ, η φιλοσοφία του οποίου καθόρισε την Μπαρτσελόνα επί δεκαετίες.

Κίκε ΣετιένΜπαρτσελόναποδόσφαιροLa LigaΡόναλντ Κούμαν