Αθλητισμός|17.08.2020 20:06

H Μάντσεστερ Σίτι τιμά τον Νταβίδ Σίλβα με άγαλμα έξω από το Ετιχαντ

Newsroom

Ο σπουδαίος Νταβίδ Σίλβα αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από μια «χρυσή» δεκαετία επιτυχιών και τίτλων και οι Πολίτες έλαβαν την απόφαση να τιμήσουν τον Ισπανό μεσοεπιθετικό τοποθετώντας το άγαλμά του έξω από την έδρα της ομάδας. Πρόκειται άλλωστε για τον παίκτη με τους περισσότερους τίτλους (14) στην ιστορία του συλλόγου!

Με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, αποκάλυψε τα πλάνα για την κατασκευή αγάλματος προς τιμήν του 34χρονου μέσου για τη δεκαετή ανεκτίμητη προσφορά του στον σύλλογο. Το άγαλμα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος από το νέο έτος. «Αν αξίζει κάποιος το άγαλμα, αυτός σίγουρα είναι ο Νταβίδ Σίλβα» σχολίασε ο πρόεδρος του κλαμπ.

Ο «el mago» αγωνίστηκε για μια δεκαετία στη Σίτι (2010-2020) και αγαπήθηκε όσο λίγοι καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με τα καλύτερα χρόνια της ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Σίλβα έχει κατακτήσει 14 τίτλους (4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 5 Λιγκ Καπ, 3 Κομιούνιτι Σιλντ) και είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα, μπροστά από τον Αγουέρο με 13 και τον Κομπανί με 12.  Αγωνίστηκε 436 φορές με την ομάδα του Μάντσεστερ, πέτυχε 77 γκολ και μοίρασε και 140 ασίστ.

T

Νταβίδ ΣίλβαάγαλμαΜάντσεστερ ΣίτιPremier Leagueποδόσφαιρο