Αθλητισμός|18.08.2020 00:02

«Mamma mia» Ιντερ! Διέλυσε τη Σαχτάρ και παίζει για το στέμμα στο Europa με Σεβίλλη

Newsroom

Ποιος είδε την Ιντερ και δεν τη φοβήθηκε! Η κσταπληκτική ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν εξαρχής το φαβορί απέναντι στην υπολογίσιμη Σαχτάρ Ντόνετσκ στον ημιτελικό του Europa League. Ωστόσο, η εμφάνιση που πραγματοποίησε σκόρπισε τρόμο. Οι Νερατζούρι ήταν επιβλητικοί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο  λεπτό διασύροντας με 5-0 τη Σαχτάρ που δεν μπόρεσε να επαναλάβει το θαύμα του 2009, οπότε κατέκτησε το τρόπαιο.

Η Ιντερ, έπειτα από μια αποτυχημένη δεκαετία στα Κύπελλα Ευρώπης, επιστρέφει σε έναν τελικό κι ευελπιστεί να κατακτήσει τον τίτλο όπως είχε κάνει το 2010 στο Champions League επί των ημερών του Ζοζέ Μουρίνιο. Η ομάδα του Μιλάνου που έχει κατακτήσει τρεις φορές το Κύπελλο UEFA (1991, 1994, 1998), πλέον Europa League, ευελπιστεί στον δέκατο ευρωπαϊκό τελικό της να σηκώσει την έβδομη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία της. Απέναντί της όμως, το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου (22.00) στην Κολωνία θα βρει την πολυνίκη του θεσμού Σεβίλλη, που δεν θα είναι... Σαχτάρ.

Από νωρίς η Ιντερ έδειξε τη διάθεσή της για να κυριαρχήσει στο παιχνίδι αλλά και για να κόψει τον αέρα στη Σαχτάρ. Με διαρκές πρέσινγκ κατόρθωσε να αποσυντονίσει το passing game της ουκρανικής ομάδας. Και με το γκολ που σημείωσε προτού συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, έδειξε ότι είναι το αφεντικό για την πρόκριση. Στο 19' ο Μπαρέλα έκανε εξαιρετική ενέργεια και «σημάδεψε» τον Μαρτίνες, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0) για τους Νερατζούρι.

Εκτοτε η Ιντερ έκανε εξαιρετική διαχείριση στο ματς διατηρώντας απόλυτα τον έλεγχο. Κι αφού πρώτα γλίτωσε την ισοφάριση στο 62' οπότε η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μοράις κατέληξε στην αγκαλιά του Χαντάνοβιτς, στο 64' σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Μπρόζοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντ' Αμπρόζιο με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 για την ομάδα του Κόντε.

H Ιντερ που κυριάρχησε στο γήπεδο, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της καθώς στο 74' Λαουτάρο Μαρτίνες πλάσαρε ιδανικά από το ύψος της μεγάλης περιοχής «γράφοντας» το 3-0.

Φρένο όμως δεν πάτησε διαλύοντας τη Σαχτάρ. Στο 78' ο Λουκάκου δεν συγχώρεσε ένα ακόμη λάθος της ουκρανικής ομάδας και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 4-0, ενώ στο 84' με μια τρομερή ατομική ενέργεια ο Βέλγος σκόραρε για δεύτερη φορά διαμορφώνοντας το άκρως επιβλητικό 5-0.

ποδόσφαιροEuropa LeagueΙντερΣαχτάρ Ντόνετσκ