Αθλητισμός|20.08.2020 00:10

Η Μπάγερν Μονάχου λύγισε την εξαιρετική Λυών και στοχεύει στην έκτη κούπα

Newsroom

Η Μπάγερν Μονάχου είναι από τις ομάδες που δεν χαρίζονται, δεν συγχωρούν, δεν υποχωρούν. Η φανέλα της έχει ένα ειδικό βάρος που ελάχιστα κλαμπ διαθέτουν στον πλανήτη. Κι απ' τη στιγμή που προερχόταν από έναν ιστορικό θρίαμβο απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 8-2, καμία... Λυών δεν θα μπορούσε να σταματήσει την πορεία της προς τον τελικό του Champions League. Οι Βαυαροί επικράτησαν 3-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκνάμπρι και ετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στον ενδέκατο τελικό της ιστορίας τους σε Πρωταθλητριών και Champions League (τον πρώτο μετά το 2013) με στόχο την έκτη κούπα (1974, 1975, 1976, 2001, 2013). Εκεί, το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου (22.00) τους περιμένει η φιλόδοξη και διψασμένη Παρί που έκλεισε θέση μετά την επικράτησή της με τη Λειψία.

Η Μπάγερν, η οποία την προηγούμενη επταετία έφτασε τέσσερις φορές μέχρι τους ημιτελικούς δίχως όμως να μπορέσει να πάει μέχρι την πηγή, εφέτος έδειξε εξαρχής ότι ήταν αποφασισμένη. Και το πέτυχε με επιβλητικό τρόπο έχοντας μόνο νίκες στους δέκα αγώνες που έδωσε σε ομίλους και νοκ άουτ, και μάλιστα με έναν άκρως εντυπωσιακό (σχεδόν τρομακτικό) απολογισμό τερμάτων: 41 υπέρ και μόλις 8 κατά.

Από την άλλη πλευρά, η εξαιρετική Λυών έδωσε για ένα ακόμη παιχνίδι μια αξιοπρεπέστατη μάχη αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που δημιούργησε κι έχασε μια ιστορική ευκαιρία (που ενδεχομένως δεν θα ξαναβρεί μπροστά της) για να συμμετάσχει για πρώτη φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και εδώ που έφτασε πάντως έκανε μια μεγάλη αγωνιστική υπέρβαση...

Προκάλεσε προβλήματα η Λυών

Το παιχνίδι άρχισε με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να επιτεθούν και να απειλήσουν. Μολονότι, η Λυών μπήκε στο ματς ως αουτσάιντερ, έδειξε περίσσιο θράσος προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην Μπάγερν που μάλλον φάνηκε να αιφνιδιάζεται. Η γαλλική ομάδα απείλησε σοβαρά στο 4' με τον Ντεπάι, στο 13' με τον Κορνέ, ενώ και είχε δοκάρι στο 17' με τον Εκαμπί σε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα.

Τα λάθη όμως δεν συγχωρούνται απέναντι στην Μπάγερν, που αφού γλίτωσε το κακό, τιμώρησε την... αυθάδη Λυών. Στην αμέσως επόμενη φάση (18') ο Γκνάμπρι με ωραία ατομική ενέργεια και «κεραυνό» έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς (1-0).

Κι απ' τη στιγμή που η μηχανή της Μπάγερν πήρε μπροστά, τίποτα και κανείς δεν θα μπορούσε να της στερήσει τον δρόμο προς τον τελικό. Στο 33' ο Λεβαντόβσκι έχασε το... άχαστο αλλά ο Γκνάμπρι πήρε το ριμπάουντ μετά την ασταθή απόκρουση του Λόπες και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φτάνοντας τα εννέα γκολ σε εννέα ματς στην εφετινή διοργάνωση!

Το κερασάκι στην... τούρτα της πρόκρισης έβαλε ο συνήθης ύποπτος Λεβαντόβσκι, ο οποίος στο 88' με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0 πετυχαίνοντας το 15ο γκολ εφέτος σε 9 αγώνες στο Champions League.

Μπάγερν ΜονάχουποδόσφαιροChampions LeagueFinal 8Λυών