Αθλητισμός|19.08.2020 23:34

Παναθηναϊκός: «Ασύμφορη η προσφορά της Nova, προχωράμε στο Παναθηναϊκός TV»

Newsroom

Οριστικό είναι το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «πράσινων» στο πρωτάθλημα της Super League. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το «τριφύλλι», η Nova κατέθεσε πρόταση την Τετάρτη (19/8) ύψους 5,7εκατ. ευρώ, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, που προχωρά άμεσα στη δημιουργία του Παναθηναϊκός TV.

Οπως εξήγησαν από τον Παναθηναϊκό, η πρόταση της Nova ήταν κατά πολύ μικρότερη από τα χρήματα που έχει συμφωνήσει να παίρνει ο Ολυμπιακός (περί τα 11 εκατ. ευρώ) αλλά και από τα 6.5 που έχει λαμβάνειν η ΑΕΚ. Ως εκ τούτου, θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο για άμεση λειτουργία του Παναθηναϊκός TV, το οποίο θα βρίσκεται στο μπουκέτο καναλιών της Cosmote. Ηδη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εργάζονται πυρετωδώς για να κάνουν τηλεοπτικό ντεμπούτο είτε στο πρώτο φιλικό της σεζόν με τη Μαρκό στο Κορωπί το Σάββατο (22/8) είτε με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (26/8).

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Σήμερα η Nova κατέθεσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσφορά ύψους 5,7 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου, πρόταση που απορρίφθηκε ως ασύμφορη. Σημειώνεται δε ότι η προσφορά αυτή είναι σχεδόν το μισό προσφερόμενο ποσό του ίδιου παρόχου προς τον Ολυμπιακό (11 εκατ. ευρώ) και μικρότερη από εκείνη προς την ΑΕΚ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Για όλα τα ανωτέρω ο Παναθηναϊκός προχωράει τη δημιουργία του Παναθηναϊκός TV».

Παναθηναϊκός TVNovaτηλεοπτικά δικαιώματαΠαναθηναϊκός