Αθλητισμός|20.08.2020 16:23

Το τελευταίο αντίο στον Σάββα Θεοδωρίδη - Παρόντες και οι Πλατινί, Τσέφεριν

Newsroom

Το τελευταίο «αντίο» στον Σάββα Θεοδωρίδη είπε σήμερα, Πέμπτη, 20 Αυγούστου, σύσσωμος ο Ολυμπιακός αλλά και ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Η παλιά μεγάλη δόξα και επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 85 ετών. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία πλήθους κόσμου που θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του, ενώ η σορός του ήταν τυλιγμένη με τη σημαία του αγαπημένου του Ολυμπιακού. 

Όλοι οι παίκτες των Πειραιωτών και ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς, ντυμένοι ομοιόμορφα και φορώντας μάσκες με το σήμα του Ολυμπιακού, αποχαιρέτησαν τον θρύλο της ομάδας συγκινημένοι. Παρόντες στην Μητρόπολη ήταν ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης αλλά και παλαίμαχοι της ομάδας του Πειραιά αλλά και άλλων ελληνικών ομάδων όπως ο Μίμης Δομάζος και ο Στέλιος Σεραφείδης. Δίπλα στις παλιές δόξες του Ολυμπιακού βρέθηκαν και παίκτες της νεότερης γενιάς, Ελληνες και ξένοι, όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Γιαννακόπουλος, ο Μανιάτης, ο Καμπιάσο, ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο Ανατολάκης.

Το «παρών» έδωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος της UEFA και ο Μισέλ Πλατινί, πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, o οποίος έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενος από τον Κριστιάν Καρεμπέ, τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων». Τόσο ο Τσέφεριν όσο και ο Πλατινί είχαν στενή συνεργασία με τον γιο του Σάββα Θεοδωρίδη, γενικό γραμματέα και επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Οι γιοι του Σάββα Θεοδωρίδη, Θεόδωρος και Δημήτρης

Πλήθος στεφανιών κατατέθηκαν από ανθρώπους του αθλητισμού και όχι μόνο. Ανάμεσά τους υπήρχε και στεφάνι από την οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του Σάββα Θεοδωρίδη. Επίσης, στεφάνια έστειλαν ο Δημήτρης ΜελισσανίδηςΣωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, η FIFA και η UEFA και σχεδόν όλες οι ΠΑΕ.

«Καλό ταξίδι παντοτινέ πρωταθλητή»

Tον επικήδειο στον Σάββα Θεοδωρίδη εκφώνησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι από εδώ και πέρα πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης θα υπάρχει μια κενή θέση με ένα λουλούδι ως ελάχιστος φόρος τιμής στον θρύλο της ομάδας.

«Πολυαγαπημένε Σάββα, ήσουν για μένα μέλος της οικογένειας μου, συνοδοιπόρος και φίλος, θερμός συμπαραστάτης στα δυσκολα και πάντα στην πρώτη γραμμή χωρίς ποτέ να κάνεις βήμα πίσω. Χωρίς δεύτερη σκέψη ή δισταγμό έβαζες τα στήθη σου μπροστά απέναντι σε όλους στα γήπεδα, στις εκλογές, στην καθημερινότητα μας. Ήταν μια κοινή στάση ζωής και για τους δυο μας και κάτι που μας ένωνε μέχρι τέλους. Και φυσικά στο τέλος νικητής ήταν πάντα ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός.

Ο τρόπος που αγαπούσες τον Ολυμπιακό είναι φάρος φωτεινός για όλους μας και η Ιστορία της ομάδας μας φιλόξενα σου ανοίγει την αγκαλιά της και σε περιβάλλει με το χρυσό στεφάνι του δαφνοστεφανωμένου έφηβου. Γιατί αυτό ήσουν πάντα. Ένας έφηβος με φωτιά στην ψυχή. Γεμάτος πάθος για τη ζωή, δύναμη και φυσικά γεννημένος Νικητής.

Έφυγες όπως σου αρμόζει: Πρωταθλητής. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι έζησες Πρωταθλητής στη ζωή σου! Παντα έλεγες ότι ο Ολυμπιακός σου δίνει ζωή. Κι εσύ όμως έδινες στον Ολυμπιακό και σε όλους μας ζωή με το πάθος σου. Είμαι σίγουρος ότι οι γίγαντες του Ολυμπιακού σε περιμένουν στην πόρτα του Παραδείσου.

Από σήμερα, στο αγαπημένο σου Καραισκάκη, μια θέση ακριβώς πάνω απο τον πάγκο της ομάδας μας θα είναι για πάντα κενή με ένα λουλούδι, για να παρακολουθούμε μαζί τη μεγάλη μας αγάπη. για να είσαι πάντα παρών και να μας δίνεις κουράγιο και σιγουριά όπως έκανες μέχρι σήμερα!
Σου υπόσχομαιΙ, ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε έναν Ολυμπιακό νικητή, πρωταθλητή, ευρωπαίο, που θα κάνει κάθε Έλληνα υπερήφανο. Ό,τι ήθελες και λάτρευες και εσύ σε όλη σου τη ζωή! Καλό ταξίδι παντοτινέ πρωταθλητή».

Ο υιός του Σάββα Θεοδωρίδη, Δημήτρης, με τη σύζυγό του Δούκισσα Νομικού
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο Κριστιάν Καρεμπέ με τον Μισέλ Πλατινί
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με τον τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ (δεξιά)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μάρτινς με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης
ΟλυμπιακόςΣάββας ΘεοδωρίδηςποδόσφαιροΜισέλ Πλατινί