Αθλητισμός|23.08.2020 00:24

Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα στα φιλικά με... ξεμούδιασμα και ευκαιρίες στη νέα γενιά

Newsroom

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό ματς προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν, που έμοιαζε περισσότερο με... ξεμούδιασμα, καθώς νίκησε εύκολα με 3-0 τη Μαρκό στο Κορωπί χρησιμοποιώντας πολλούς παίκτες (17 συνολικά) προερχόμενους από τα φυτώρια της ομάδας. Ο Ντάνι Πογιάτος στο ανεπίσημο ντεμπούτο του στον «πράσινο» πάγκο παρέταξε το «τριφύλλι» σε σχηματισμό 4-3-3, έχοντας επτά παιδιά από την Ακαδημία στην αρχική ενδεκάδα και χρησιμοποιώντας άλλα οκτώ στο δεύτερο ημίχρονο αρκετά εξ αυτών από την Κ19 του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4’ με το νεαρό Σαμαρά να κερδίζει την μπάλα με τάκλιν και να συνεργάζεται άψογα με τον Χατζηγιοβάνη προτού βγάλει ωραία συρτή σέντρα στο πρώτο δοκάρι προς τον Μακέντα, ο οποίος τελείωσε τη φάση με τη μία (1-0). Στο 37’ το «τριφύλλι» διπλασίασε τα τέρματά του μετά από ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά και σέντρα μέσα από την περιοχή που είχε ως αποδέκτη της μπάλας τον Σαβιέρ ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0.

Στο 64’ διαμορφώθηκε το 3-0, όταν από πάσα του Αϊτόρ τα αδέρφια Τζαβίδα συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή με τον Μάριο να δίνει στην αδερφό του Σπύρο κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (32’ Ξενόπουλος, 57’ Χριστογεώργος), Σαμαράς (46’ Τουρκοχωρίτης), Καραγιάννης (57’ Σιδεράς), Βέλεθ (46’ Μαυρομάτης), Ζαγαρίτης (57’ Λαζαρίδης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Μπουζούκης), Αθανασακόπουλος (46’ Αγιούμπ), Σερπέζης (57’ Σ. Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (46’ Αϊτόρ), Σαβιέρ (46’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (46’ Μ. Τζαβίδας). 

Παναθηναϊκόςποδόσφαιροφιλικό