Αθλητισμός|23.08.2020 18:05

Τσέφεριν: «Εξετάζουμε την καθιέρωση του Final 8 στο Champions League»

Newsroom

Το Final 8 στο Champions League προέκυψε εξ ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ήρθε για να μείνει για... πάντα. Το ενδεχόμενο να υπάρξει καθιέρωση της νοκ άουτ φάσης με τους μονούς αγώνες, άφησε ανοικτό με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Μάλιστα εξήγησε ότι τα μονά ματς αναγκάζουν τις ομάδες να παίζουν πιο επιθετικά, γεγονός που κάνει τα παιχνίδια πιο συναρπαστικά και ελκυστικά.

«Ηταν μια επιλογή που κάναμε αναγκαστικά, αλλά τελικά είδαμε κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα σκεφτούμε να το καθιερώσουμε και στο μέλλον. Οι ομάδες, μην έχοντας το μαξιλαράκι της ρεβάνς, παίζουν πιο επιθετικά. Σε μονά ματς, αν μια ομάδα προηγηθεί, η άλλη ομάδα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει άμεσα. Έτσι τα παιχνίδια είναι πιο συναρπαστικά. Θα πρέπει να δούμε βέβαια τι συνέπειες που μπορεί να έχει η μείωση του αριθμού των αγώνων» είπε ο Τσέφεριν. Και πρόσθεσε: «Το Final 8 είχε μεγάλη επιτυχία και η τηλεθέαση ήταν τεράστια. Ίσως επειδή είναι Αύγουστος και ο κόσμος είναι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε».

Βεβαίως το βασικό ζητούμενο για την UEFA είναι πώς θα εξισορροπήσει την απώλεια των εσόδων από τους έξι λιγότερους αγώνες που προκύπτουν (τέσσερις προημιτελικοί και δύο ημιτελικοί) αλλά και το κατά πόσο θα αποδεχτούν οι μεγάλοι σύλλογοι το... ρίσκο να τα παίζουν όλα για όλα σε ματς-τελικούς κι όχι στην έδρα τους κάτι που θα επιφέρει και οικονομικές απώλειες για τα κλαμπ.

Final 8UEFAποδόσφαιροChampions LeagueΑλεξάντερ Τσέφεριν