Αθλητισμός|23.12.2018 19:47

ΠΑΟΚ: Μήνυμα τίτλου και παραμονής από τον Βαρέλα (vid)

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Φερνάντο Βαρέλα ψηφίστηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ως ο πολυτιμότερος για τον μήνα Νοέμβριο και με την ευκαιρία έστειλε διπλό μήνυμα, για την παραμονή του στον σύλλογο, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Ο στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι συγκέντρωσε το 49,01% των ψήφων του κοινού και πήρε το βραβείο. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο νικητής του Οκτωβρίου, Χοσέ Κάνιας και τρίτη ο Δημήτρης Λημνιός.

«Ήταν ένας φανταστικός χρόνος, πετύχαμε πολλά πράγματα, εγώ προσωπικά και η ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά, επίσης πετύχαμε και ορισμένους στόχους. Πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο που θέλουμε εμείς και η Θεσσαλονίκη τόσο πολύ», είπε ο Βαρέλα και πρόσθεσε για το βραβείο, που συνήθως πηγαίνει σε παίκτες που σκοράρουν: «Σημαίνει πολλά. Μένουμε πάντα πίσω και έτσι οι φίλαθλοι δεν βλέπουν πάντα τη δουλειά μας. Η προσοχή πέφτει στους μέσους και στους επιθετικούς διότι κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι αλλά ορισμένες φορές και οι αμυντικοί μπορούν να κάνουν το ίδιο. Αυτούς τους μήνες πιστεύω ότι έκανα τη διαφορά. Βοήθησα την ομάδα με ασίστ και γκολ και γι΄αυτό το λόγο πιστεύω πως κέρδισα αυτό το βραβείο. Ελπίζω του χρόνου να είμαι περισσότερες φορές εδώ ή κοντά στο βραβείο του MVP. Γιατί όταν οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την δουλειά σου, αισθάνεσαι χαρούμενος και περήφανος».

Για την ασίστ στον Κρέσπο και το γκολ εναντίον της Λαμίας, πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να βοηθάς την ομάδα. Δεν έχει σχέση σε ποια θέση αγωνίζεσαι γιατί όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά για να βοηθήσουν την ομάδα είτε την Κυριακή ή την Δευτέρα ή το Σάββατο. Αν βοηθάω την ομάδα, δεν έχει σημασία σε ποια θέση είμαι. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαι στην ομάδα, να παίζω στο παιχνίδι, να είμαι σημαντικός».

Ο Βαρέλα ξεκουράζεται ήδη στην Πορτογαλία με την οικογένεια. «Θα περάσω καλά. Η ομάδα χρειάζεται αυτήν την ξεκούραση. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο με πολλά παιχνίδια. Λίγη ξεκούραση με πολλά πράγματα στο μυαλό και γι΄αυτό είναι περίοδος για διάλειμμα. Να ηρεμήσει το μυαλό για να έρθουμε το 2019 ανανεωμένοι, συγκεντρωμένοι και εύχομαι για όλους τους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη, να αποκτήσουν ότι επιθυμούν και χρειάζονται και να είναι με τις οικογένειές τους. Στην περίοδο των Χριστουγέννων, αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί δεν έχει σημασία αν λάβεις δώρα ή όχι, το σημαντικό είναι να είσαι με την οικογένεια σου».

Φερνάντο ΒαρέλαΠΑΟΚ