Αθλητισμός|27.08.2020 19:44

Εκαναν πίσω οι παίκτες του NBA: Συνεχίζονται κανονικά τα πλέι οφ

Newsroom

Το πρωτάθλημα του NBA αρχίζει ξανά όπως αποφάσισαν οι παίκτες. Επειτα από την κίνηση-σταθμό στην Ιστορία του αθλητισμού με το μποϊκοτάρισμα των αγώνων των πλέι οφ από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπήρξαν δύο συσκέψεις στη «φούσκα» του Ορλάντο, όπου οι εμπλεκόμενες πλευρές (ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι πρωταθλήματος και ομάδων, προπονητές και παίκτες) ανέλυσαν και συζήτησαν για όσα έγιναν και όσα πρέπει να γίνουν. Αρχικά το πρώτο meeting που έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση των Μπακς για αποχή απέβη άκαρπο.

Ωστόσο στη δεύτερη συνάντηση βγήκε... λευκός καπνός. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν μία: τα πλέι οφ να συνεχιστούν κανονικά και να ολοκληρωθούν όσο πιο ομαλά γίνεται. Με τον τρόπο αυτό και με την παραμονή των παικτών και των ομάδων στη «φούσκα», άπαντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν, μέσα από την παρουσία τους, τη διαμαρτυρία τους για την έξαρση της αστυνομικής βίας και την κοινωνική ανισότητα που υπάρχει στις ΗΠΑ. Την είδηση αποκάλυψε ο έγκριτος δημοσιογράφος, Αντριαν Βοϊναρόφσκι. Την ίδια στιγμή, όμως τα προγραμματισμένα για την Πέμπτη (27/08) παιχνίδια των πλέι οφ (Γιούτα Τζαζ - Ντένβερ Νάγκετς, Τορόντο Ράπτορς - Μπόστον Σέλτικς και Ντάλας Μάβερικς - Λος Άντζελες Κλίπερς) αναβλήθηκαν και θα οριστούν σε νέα ημερομηνία.

T

Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση στις ομάδες για να πάρουν απόφαση για το πότε θα υπάρξει επανέναρξη των αγώνων της post season, η οποία παρά τα όσα συνέβησαν θα ολοκληρωθεί κανονικά. Τα παιχνίδια αναμένεται να αρχίσουν την Παρασκευή (28/08) έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Λίγκας του ΝΒΑ, ενώ οι παίκτες στη συζήτησή τους έθεσαν επί τάπητος το θέμα εύρεσης νέων, πιο βελτιωμένων τρόπων ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα της κοινωνικής αδικίας στις ΗΠΑ.

T

NBAΜιλγουόκι Μπακς