Αθλητισμός|28.08.2020 00:59

Η πρώτη εξομολόγηση του Μαγκουάιρ: «Με χτύπησαν στα πόδια. Τρόμαξα για τη ζωή μου»

Newsroom

Την πρώτη του δημόσια εξομολόγηση έκανε ο Χάρι Μαγκουάιρ μιλώντας αποκλειστικά στο BBC. Ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ λίγες ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο της Σύρου για επεισόδιο που είχε κατά τις διακοπές του στη Μύκονο εις βάρος αστυνομικών (καταδικάστηκε ακόμη και για απόπειρα δωροδοκίας) παραδέχθηκε, όντας συναισθηματικά φορτισμένος, πως ένιωσε «απαίσια» στο άκουσμα της ετυμηγορίας και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Εχοντας βουρκώσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Μαγκουάιρ τόνισε ότι έχει τη συνείδησή του. Μάλιστα αρνήθηκε ότι γρονθοκόπησε τους αστυνομικούς ή ότι προσπάθησε να τους δωροδοκήσει και πρόσθεσε: «Δεν οφείλω καμία συγγνώμη σε κανέναν. Η συγγνώμη είναι για κάτι κακό που έχεις κάνει». Ο διεθνής Αγγλος αμυντικός συμπλήρωσε λέγοντας: «Δεν το εύχομαι σε κανέναν. Προφανώς η κατάσταση έφερε σε δύσκολη θέση ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον πλανήτη και γι' αυτό μετανιώνω που έβαλα του οπαδούς και τον σύλλογο σε αυτή τη θέση, αλλά δεν έκανα κάτι λάθος. Βρέθηκα σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα οπουδήποτε».

T

Οσο για τη στιγμή της σύλληψής του, ο Μαγκουάιρ επέμεινε ότι δέχθηκε χτυπήματα από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Ειπε χαρακτηριστικά: «Με χτύπησαν αρκετά στα πόδια. Δεν τα φαντάστηκα όλα αυτά. Ενιωσα ότι τελείωσε η καριέρα μου. Προσπάθησα να ξεφύγω, έτρεξα, αλλά είχα χειροπέδες. Δεν γνώριζα ποιοι ήταν αυτοί που με είχαν συλλάβει κι αν ήταν αστυνομικοί. Ημουν σε πανικό. Τρόμαξα. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Πίστεψα ότι μπορεί και να με απαγάγουν». Και συμπλήρωσε: «Γνωρίζω τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Γνωρίζω την αλήθεια. Οταν μιλάω γι' αυτά ενοχλούμε και νιώθω θυμωμένος μέσα μου. Θα προχωρήσω όμως. Είμαι πνευματικά αρκετά δυνατός».

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΧάρι Μαγκουάιρ