Αθλητισμός|31.08.2020 14:34

Κλήρωση Champions League: Η Μπενφίκα αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό

Newsroom

Η πορτογαλική Μπενφίκα θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Στις 15 ή στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το μονό νοκ άουτ ματς του Δικεφάλου με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ένα βήμα πριν από τους ομίλους. Η κληρωτίδα έβγαλε πρώτο τον ΠΑΟΚ κάτι που σημαίνει πως το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας, όπως συνέβη και στον β' προκριματικό με αντίπαλο την Μπεσίκτας...

Παράδοση ο Δικέφαλος με τους Αετούς

Ο ΠΑΟΚ έχει παράδοση με την Μπενφίκα καθώς την έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές (σε σύνολο έξι αγώνων) κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη στα πλέι οφ του Champions League της περιόδου 2018-19, χωρίς όμως να καταφέρει να την αποκλείσει. Στη Λισαβόνα οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας η Μπενφίκα είχε επικρατήσει με 4-1.

Προηγουμένως, το 1999-00 στην πρώτη αναμέτρηση της Τούμπας για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA, ο Γκόμες στο 68ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπενφίκα, ο Φραντζέσκος ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ στο 90ο λεπτό, αλλά στο 94ο ο Ρονάλτο έβαλε πάλι μπροστά στο σκορ τους Πορτογάλους (2-1). Στη ρεβάνς, ο Κανταούροφ έδωσε προβάδισμα στην Μπενφίκα στο 25ο λεπτό, αλλά ο Μαραγκός (28’) και ο Σάμπρι (44’) έγραψαν το 2-1 για τον ΠΑΟΚ που έστειλε το ματς στην παράταση και μετά στα πέναλτι, όπου όμως ο Δικέφαλος αποκλείστηκε χάνοντας με 4-1.

Το 2013-14 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μπενφίκα στην φάση των 32 του Europa League και η ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς της Τούμπας επιτεύχθηκε με γκολ του Λίμα στο 59ο λεπτό που προήλθε από λάθος του βοηθού που δεν υπέδειξε οφσάιντ. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 3-0 (70’ Γκαϊτάν, 78’ Λίμα, 80’ Μάρκοβιτς).

Η χιουμοριστική αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντέδρασε με χιούμορ στο άκουσμα του ονόματος της Μπενφίκα καθώς σχολίασε μέσω των social media: «Υπάρχουν 24 ώρες την ημέρα, ο ήλιος ανατέλλει το πρωί, το νερό βράζει στους 100 βαθμούς και εμείς παίζουμε με την Μπενφίκα ή τον Αγιαξ κάθε καλοκαίρι»...

T

Η κλήρωση του Champions League

Στο γκρουπ των μη πρωταθλητών κληρώθηκαν οι: 

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα

Γάνδη - Ραπίντ Βιέννης

Ντινάμο Κιέβου - Αλκμααρ

Στο γκρουπ των πρωταθλητών η κλήρωση έβγαλε τα εξής ζευγάρια:

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ντιναμό Μπρεστ 

Μίντιλαντ - Γιούνγκ Μπόις

Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας 

Καραμπάγκ - Μόλντε

Φερεντσβάρος - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 

Champions LeagueΜπενφίκαΠΑΟΚκλήρωση