Αθλητισμός|01.09.2020 00:15

Τρομερό ξεκίνημα από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open

Newsroom

Ποιος είδε τον Στέφανο Τσιτσιπά και δεν τρόμαξε στην πρεμιέρα του κορυφαίου Ελληνα τενίστα στο US Open. Το νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο του παιχνίδι στη Νέα Υόρκη και κυριάρχησε επί του Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας, ο οποίος δεν πήρε... ανάσα. Ο Τσιτσιπάς νίκησε άνετα με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-1) σε βάρος του 32χρονου Ισπανού (Νο. 41) και έκλεισε θέση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Εκεί θα βρει απέναντί του είτε τον Αμερικανό Μαξίμ Κρέσι, είτε τον Σλοβάκο Γιόσεφ Κόβαλικ και θα προσπαθήσει να περάσει για πρώτη φορά στη φάση των «32» της διοργάνωσης!

Ο «Στεφ», δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, ο οποίος δεν μπόρεσε να απειλήσει το ανίκητο σερβίς του. Αντιθέτως, ο ίδιος έκανε γρήγορα μπρέικ και στα τρία σετ, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια ξεκούραστη επικράτηση μετά από μόλις 1 ώρα και 38 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς είχε 38 winners (μεταξύ των οποίων 13 άσοι) αντί μόλις επτά του αντιπάλου του, ενώ έχασε μόνο τέσσερις πόντους στο πρώτο σερβίς του. Ο Ράμος, από την άλλη, είχε ποσοστό 54% στο πρώτο σερβίς...

T
T

Τσιτσιπάς: «Ημουν συνεπής»

Απόλυτα ικανοποιημένος με την εμφάνισή του δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ισπανό ο Ελληνας άσος. «Δεν αντιμετώπισα μπρέικ πόιντ, ήμουν πολύ συνεπής με το σερβίς μου, ήμουν σε θέση να επιστρέψω πολλά σερβίς σε καλά σημεία και να φέρω τον πόντο στα μέτρα μου, να είμαι επιθετικός και να έχω καθαρή εικόνα για το τι κάνω», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και πρόσθεσε: «Κατάφερα να του ασκήσω πίεση και εξαιτίας των πολλών πόντων που κέρδισα από την επιστροφή μου ανέβαινα συνεχώς και ψυχολογικά. Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας σ' αυτόν τον αγώνα».

Όσο για το πώς περνάει στη «φούσκα» είπε: «Το δωμάτιο ψυχαγωγίας που μας παρέχουν φαίνεται να είναι διασκεδαστικό, πέρασα λίγο χρόνο εκεί, μετά το δείπνο. Έπαιξα παιχνίδια με την ομάδα μου. Επίσης βλέπω ταινίες κάποιες φορές ή δουλεύω στο laptop μου. Μου αρέσει να είμαι παραγωγικός ακόμα κι όταν δε βρίσκομαι στο court».

Στέφανος ΤσιτσιπάςUS OpenΤένις