Αθλητισμός|01.09.2020 10:53

Κληρώνει σε Champions και Europa League για τις ελληνικές ομάδες

Newsroom

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κληρώσεων στα Κύπελλα Ευρώπης με ενδιαφέρον πλέον για όλες τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε Champions και Europa League. Ηδη από το μεσημέρι της Δευτέρας (31/8) έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions (Μπενφίκα) και των Αρη (Κόλος Κοβαλίβκα) και ΟΦΗ (Απόλλων Λεμεσού) στον β' προκριματικό του Europa. Το μεσημέρι της Τρίτης (1/9, 13.00) πραγματοποιούνται οι κληρώσεις για τα πλέι οφ του Champions League και στις 14.00 για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa, όπου πλέον πέραν του Αρη και του ΟΦΗ, ενδιαφέρεται και η ΑΕΚ

Ερχεται η Κρασνοντάρ στον ΠΑΟΚ

Αρχικά στο Champions League ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλο που θα έχει στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ένα βήμα πριν από τους ομίλους, όπως βεβαίως θα επικυρωθεί επισήμως κι ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του τη ρωσική Κρασνοντάρ εφόσον βεβαίως ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα στον γ' προκριματικό. Η UEFA αποφεύγει να «ζευγαρώνει» ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία και δεδομένου ότι υπάρχει η πιθανότητα ρωσο-ουκρανικής μάχης μεταξύ Κρασνοντάρ και Ντινάμο Κιέβου, θα στείλει τη ρωσική ομάδα για να παίξει με τον νικητή του ΠΑΟΚ-Μπενφίκα. 

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οσον αφορά την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με τις Ζάλτσμπουργκ, Σλάβια Πράγας, καθώς και το ζευγάρι Φερεντσβάρος/Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αντιθέτως, στους ανίσχυρους και πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού βρίσκονται τέσσερα ζευγάρια: Μίντιλαντ (Δανία) - Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Ομόνοια (Κύπρος) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Μόλντε (Νορβηγία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήκ) - Ντινάμο Μπρεστ (Λευκορωσία). Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι διπλά.

Πιθανοί αντίπαλοι για ΑΕΚ, Αρη, ΟΦΗ

Σε ό,τι αφορά το Europa League, η ΑΕΚ, μπαίνει στην ευρωπαϊκή μάχη στον τρίτο προκριματικό και η UEFA γνωστοποίησε τους πιθανούς αντιπάλους της, οι οποίοι είναι: η Σεν Γκάλεν και οι νικήτριες των ζευγαριών Μπόντο Γκλιμτ Ζαλγκίρις και Ντουνάιτσκα Στρέντα Γιάμπλονετς.

Όσο για τον Άρη, αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόλος Κοβαλίβκα, πιθανοί του αντίπαλοι είναι η νικήτρια του ζευγαριού Γρανάδα Τέουτα, η νίκητρια του Ρεμς Σερβέτ και η Ριέκα.

Τέλος, αν ο ΟΦΗ περάσει τον Απόλλωνα Λεμεσού θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Προγκρές-Βίλεμ, Μπάνια Λούκα Ρίο Άβε ή Χάμαρμπι Λεχ Πόζναν.

ΑΕΚEuropa LeagueΟΦΗUEFAΑρηςChampions LeagueΟλυμπιακόςκλήρωσηΠΑΟΚ