Αθλητισμός|24.12.2018 10:41

ΑΕΚ: Χτίζει την ομάδα της νέας χρονιάς - Απ’ τον χειµώνα σκέπτονται καλοκαίρι

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αυτή είναι η κατάσταση της ΑΕΚ στο λυκόφως του 2018. Εχοντας ολοκληρώσει άδοξα την Ευρώπη, όντας 14 βαθµούς από την κορυφή και έξι από το Champions League, στην ΑΕΚ προσβλέπουν βέβαια στο Κύπελλο, αλλά κυρίως στον σχηµατισµό µιας ανταγωνιστικής οµάδας για τη νέα σεζόν.

Αποτελεί κοινή παραδοχή άλλωστε πως ο κύκλος της οµάδας που ξεκίνησε από το 2014, έκλεισε µε κορύφωση τη συµµετοχή στους οµίλους του Champions League και πλέον πρέπει να υπάρξουν γενναίες αλλαγές.

Ηδη, τα περισσότερα κοµµάτια που συνέθεσαν το παζλ των τελευταίων ετών, δεν αποτελούν πλέον µέλη της οµάδας: Ανέστης, Βράνιες, Λαµπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιµόες, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Αραούχο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν είναι πια εδώ. Η ΑΕΚ διατηρεί κάποιες σταθερές, όπως οι Μάνταλος, Μπακάκης, Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λιβάγια, αλλά είναι φανερό πως απαιτείται ποσοτική και κυρίως ποιοτική ενίσχυση.

Γι’ αυτό στην ΑΕΚ, αν και βρισκόµαστε στην καρδιά του χειµώνα, σκέφτονται από τώρα το καλοκαίρι και τη στελέχωση της οµάδας µε παίκτες που θα µπορούν να κάνουν τη διαφορά στη συνέχεια.

Τέτοια περίπτωση φαντάζει -βάσει βιογραφικού τουλάχιστον- ο Σέρβος Νέναντ Κρστίσιτς.

Οπως ενηµερωθήκατε από το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», η ΑΕΚ είχε ανοίξει ξανά τις τελευταίες ηµέρες  δίαυλο επικοινωνίας µε τον 28χρονο χαφ. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, η ΑΕΚ έχει συµφωνήσει σχεδόν σε όλα µε τον Κρστίσιτς, ενώ µε τον Ερυθρό Αστέρα θα υπάρξει συµφωνία µε την καταβολή ρήτρας µισού εκατ. ευρώ.

Σερβικά ΜΜΕ θεωρούν δεδοµένη τη συµφωνία, αλλά ωσότου επιστρέψει ο Κρστίσιτς από τις ολιγοήµερες διακοπές που βρίσκεται και υπάρξουν υπογραφές, τα πάντα είναι ανοιχτά. Στην ΑΕΚ πάντως, πιστεύουν πως τώρα θα τα βρουν µε τον παίκτη, που αποτέλεσε διακαή πόθο από το καλοκαίρι.

Ηγέτης

Ο Κρστίσιτς είναι παίκτης µε ηγετικά χαρακτηριστικά στη µεσαία γραµµή. Ιταλοτραφής, µε πολυετή παρουσία στο Καµπιονάτο µε τις φανέλες Σαµπντόρια και Μπολόνια -και ένα µικρό πέρασµα από την ισπανική Αλαβές- επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα και τον οδήγησε στο Champions League. Στην τρέχουσα περίοδο µετρά 27 συµµετοχές, µε δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Εχει εµπειρία και ποιότητα, που πείθουν πως µπορεί να γίνει το «αφεντικό» που ψάχνει η ΑΕΚ στη µεσαία γραµµή της. Εύλογα, στην ΑΕΚ έχουν πέσει µε τα... µούτρα στην υπόθεση Κρστίσιτς. Ωστόσο, δεν θα είναι η µόνη κίνηση της ΑΕΚ για τη χειµερινή µεταγραφική περίοδο. Οι «κιτρινόµαυροι» ψάχνουν για ακόµα έναν χαφ, αλλά και έναν ακραίο επιθετικό, που θα µπορούν να µπουν στην οµάδα και να δώσουν στοιχεία που λείπουν αυτή την περίοδο 

ΑΕΚ