Αθλητισμός | 16.09.2020 10:01

Θύμισε παλιές καλές ημέρες η ανανεωμένη και νεανική Εθνική του Φαν 'τ Σχιπ!

Γιάννης Σκόκας

Η νέα, ανανεωμένη και φιλόδοξη Εθνική ομάδα του Τζον Φαν 'τ Σχιπ αποκτά χαρακτήρα και αρχίζει να θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες της «γαλανόλευκης» του Οτο Ρεχάγκελ και του Φερνάντο Σάντος, που δύσκολα δεχόταν γκολ και ακόμη πιο δύσκολα έχανε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την ισοπαλία (0-0) στη Σλοβενία, πανηγύρισε μια δίκαιη και σημαντική νίκη επί του Κοσόβου στην Πρίστινα με 2-1 και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο της Γ' κατηγορίας του Nations League.

Παράλληλα, η ελκυστική και άκρως ελπιδοφόρα Εθνική Ελλάδας παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί ματς μετά τις νίκες με Βοσνία-ΕρζεγοβίνηΑρμενία και Φινλανδία (προ κορονοϊού) και την ισοπαλία με Σλοβενία, γεγονός που καταδεικνύει πως, παρά την απειρία αρκετών παικτών, χτίζει χαρακτήρα και πως γίνεται ξανά αποτελεσματική. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν 'τ Σχιπ έκανε τρεις αλλαγές συγκριτικά με την προηγούμενη αναμέτρηση με τους Σταφυλίδη, Φορτούνη και Κουλούρη να παίρνουν τις θέσεις των Σιόβα, Μάνταλου και Παυλίδη. Διατήρησε όμως τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1). Και τούτη τη φορά η Εθνική ήταν πιο κινητική, πιο δραστήρια και πιο εύστοχη. Μάλιστα ευτύχησε να σκοράρει σχεδόν με τη σέντρα του α' ημιχρόνου.

Γκολ με τη... σέντρα

Μόλις στο 3' ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα ψηλά στην πρώτη γραμμή άμυνας της Εθνικής, πάσαρε στον Κουλούρη κι εκείνος με εξαιρετική κίνηση και ασίστ, έστρωσε στον Λημνιό, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Ιδανικό ξεκίνημα...

Ο τραυματισμός του Σταφυλίδη

Η Ελλάδα στη συνέχεια προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα και η αλήθεια είναι πως το έκανε εξαιρετικά, καθώς διατήρησε την κατοχή τής μπάλας και απειλήθηκε ελάχιστα από το Κόσοβο. Δυστυχώς όμως, έχασε τον Σταφυλίδη, ο οποίος στο 38' έπεσε άτσαλα στο έδαφος και χρειάστηκε να αντικατασταθεί από τον Σιόβα.

Με... σέντερ φορ Σιόβα

Η Ελλάδα μπήκε με την ίδια διάθεση στο β' ημίχρονο αλλά και με την ίδια... ρέντα καθώς στην πρώτη φάση που δημιούργησε βρήκε ξανά δίχτυα. Στο 51' ο Γιαννούλης έσκαψε την μπάλα προς την καρδιά της άμυνας του Κοσόβου, κι εκεί ο Σιόβας παίζοντας με πλάτη στο τέρμα, στόπαρε καταπληκτικά με το γόνατο, κατέβασε την μπάλα και με γυριστό σουτ πέτυχε το 0-2. Κίνηση φορ από τον αριστεροπόδαρο στόπερ της Εθνικής!

Αγωνία στο φινάλε

Μολονότι όμως η Εθνική είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς μέχρι το 80', στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε... θρίλερ καθώς το Κόσοβο μείωσε (1-2) με καταπληκτικό βολ πλανέ του Μπερνάρντ Μπερίσα στο 82'. Η Ελλάδα όμως διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και πήρε το πολύτιμο τρίποντο...

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής, η Σλοβενία επικράτησε 1-0 της Μολδαβίας.

Κόσοβο: Ουικάνι, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα (58' Ράσκαβ), Β. Μπερίσα, Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (55' Χασάνι), Ζένελι (54' Μπ. Μπερίσα), Τσελίνα, Νουχίου.

Ελλάδα: Μπάρκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης (38' Σιόβας), Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης (60' Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Κουλούρης (83' Μάνταλος).

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 4

2. Σλοβενία 4

3. Μολδαωία 4

4. Κόσοβο 1

εθνική ΕλλάδαςΕθνική ΚοσόβουΕθνική ομάδαποδόσφαιροNations League