Αθλητισμός|07.09.2020 19:42

Νέο μεταγραφικό χτύπημα ο ΠΑΟΚ: Παίρνει τον Σαϊντί Γιάνκο από την Πόρτο

Newsroom

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας ακόμη μεταγραφής βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος Σαϊντί Γιάνκο είναι ο εκλεκτός του Άμπελ Φερέιρα για το δεξί άκρο της άμυνας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA. Ο 24χρονος Ελβετός, με καταγωγή από τη Ζάμπια, αποτελεί την επιλογή του κόουτς του Δικεφάλου για τις πτέρυγες.

Και η διοίκηση του ΠΑΟΚ θέλοντας να ικανοποιήσει τα «θέλω» του προπονητή στόχευσε στον 24χρονο άσο, η περίπτωση απόκτησης του οποίου θυμίζει σε πολλά την αντίστοιχη του Γιόζιπ Μίσιτς από την Πορτογαλία. Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει ήδη σε συμφωνία με την Πόρτο (με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022) προκειμένου να τον αποκτήσει ως δανεικό. Μάλιστα, οι Πορτογάλοι θέτουν μια βατή option αγοράς που αγγίζει τα δύο εκατ. ευρώ σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ θελήσει να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή.

Πρόκειται για προϊόν των ακαδημιών της Ζυρίχης. Τον έκανε δικό της από νωρίς η Γιουνάιτεντ και ακολούθησαν η Σέλτικ, η Σεντ Ετιέν ενώ τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πέρσι έπαιξε με τη Γιούνγκ Μπόις ως δανεικός από την Πόρτο κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελβετίας σε μια άκρως γεμάτη χρονιά με 46 συμμετοχές, ένα γκολ και έξι ασίστ.

Είναι σαφές πως είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που «κουμπώνει» στα χαρακτηριστικά που θέλει και στο σύστημα του Αμπέλ Φερέιρα, μετρώντας 34 συμμετοχές σε σύστημα 3-4-3 και 3-5-2, αναλαμβάνοντας όλη τη δεξιά πλευρά. 

Πιθανό να προλάβει την Μπενφίκα

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Γιάνκο είναι πως δεν αποκλείεται να βρεθεί άμεσα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να «τελειώσει» και τυπικά το θέμα της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ ενώ υπό αυτές τις συνθήκες θα θέσει υποψηφιότητα και για το σπουδαίο ματς με τη Μπενφίκα...

μεταγραφέςΠόρτοΣαϊντί ΓιάνκοΠΑΟΚποδόσφαιρο