Αθλητισμός|07.09.2020 23:50

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική ομάδα μετά τον Κώστα Τσιμίκα

Newsroom

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην Εθνική ποδοσφαίρου! Μετά τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός σε Covid-19 πριν από το παιχνίδι με τη Σλοβενία για το Nations League, ένας ακόμη παίκτης της ελληνικής ομάδας νόσησε. Στα τεστ που υποβλήθηκαν (λίγο μετά από την επιστροφή στην Αθήνα) όλα τα μέλη της αποστολής της «γαλανόλευκης» που ταξίδεψαν στο Κόσοβο για το ματς με την ομώνυμη Εθνική ομάδα, υπήρξε ένα θετικό δείγμα που ανήκει στον άσο του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Λημνιό. Ηταν το μοναδικό από τα 57 τεστ των μελών της ομάδας που βγήκε θετικό. Ολα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, μια ημέρα μετά το σημαντικό γκολ που πέτυχε στη νίκη της Εθνικής στο Κόσοβο αλλά και λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τον Δικέφαλο στη γερμανική Κολωνία, ο Λημνιός ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του τεστ. Μάλιστα, επρόκειτο να πετάξει για Γερμανία το πρωί της Τρίτης (8/9) προκειμένου να υπογράψει στην Κολωνία, κάτι όμως που δεν μπορεί να συμβεί μέχρι νεωτέρας και μέχρι να έχει στα χέρια του αρνητικό τεστ. Ο Λημνιός αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του τεστ έσπευσε να ειδοποιήσει τους συμπαίκτες του σε Εθνική και ΠΑΟΚ, αλλά και τον περίγυρό του.

Αρνητικά τα τεστ πριν από το ματς 

Αξίζει να τονιστεί, ότι το Σάββατο, προτού αναχωρήσει η αποστολή της Εθνικής από τη Λιουμπλιάνα για την Πρίστινα, κι αφού προηγουμένως ο Τσιμίκας είχε επιστρέψει στο Λίβερπουλ, οι παίκτες είχαν υποβληθεί σε νέα τεστ τα οποία όλα βγήκαν αρνητικά. Κι αν στην περίπτωση του Τσιμίκα, υπήρξε προληπτική απομόνωση του παίκτη από την υπόλοιπη ομάδα -δεδομένου ότι προτού διαγνωσθεί θετικός είχε παρουσιάσει ελαφρά συμπτώματα- δεν συνέβη το ίδιο και με τον Λημνιό διότι δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα. Αλλωστε την παραμονή του ματς βγήκε αρνητικός στο τεστ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη ενός θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε σε όλα τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ανδρών άμα τη αφίξει τους στην Αθήνα από την Πρίστινα. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της χώρας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων».

Σημειωτέον πως σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, θα πρέπει να βρεθούν τρία ή περισσότερα θετικά δείγματα την παραμονή του αγώνα για να αναβληθεί ένα ματς, ενώ όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή, μπαίνουν για 10 ημέρες σε «αυξημένη ενεργητική επιτήρηση» (περιορισμός κοινωνικών επαφών και μετακινήσεων, απαγόρευση φιλικών αγώνων κ.α.).

ΚορονοϊόςΔημήτρης ΛημνιόςΕθνική ομάδαποδόσφαιροεθνική Ελλάδας