Αθλητισμός|08.09.2020 10:42

Κατάρες οπαδών του Τζόκοβιτς στην επόπτρια και επίθεση Μπέκερ στον Σέρβο τενίστα

Newsroom

Πυρ ομαδόν από τους οπαδούς του Νόβακ Τζόκοβιτς στην επόπτρια που χτυπήθηκε στο λαιμό από το μπαλάκι που πέταξε ο Σέρβος τενίστας με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια του US Open.

Αν και οι διοργανωτές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα της επόπτριας οι οπαδοί του Τζόκοβιτς κατάφεραν να την ανακαλύψουν στους λογαριασμούς της στα social media και να της κάνουν προσβλητικές επιθέσεις μέσω χυδαίων και σκληρών μηνυμάτων που άγγιξαν ακόμα και τη μνήμη του νεκρού γιου της ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2008 κατά τη διάρκεια τροχαίου δυστυχήματος με το ποδήλατο του σε ηλικία 25 ετών.

Όπως σημειώνει η Daily Mail σχεδον κάθε ανάρτηση της Λόρα Κλαρκ στο Instagram μέχρι το 2011 γέμισε με σχόλια οπαδών του Σέρβου τενίστα. Το 2014 η Κλαρκ είχε τραυματιστεί στα χείλια όταν χτυπήθηκε από μπαλάκι μετά από σερβίς σε τουρνουά στο Λούισβιλ.

«Προστατεύστε την επόπτρια»

Μετά τα υβριστικά σχόλια των οπαδών του, ο Τζόκοβιτς αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό ζητώντας να προστατευτεί η επόπτρια υπενθυμίζοντας στους οπαδούς του πως «δεν έκανε κανένα σφάλμα». Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε:

«Αγαπητοί φαν, σας ευχαριστώ για τα θετικά μηνύματά σας. Σας παρακαλώ επίσης να θυμάστε πως η επόπτρια που χτυπήθηκε από το μπαλάκι το προηγούμενο βράδυ, χρειάζεται επίσης την υποστήριξη της κοινότητάς μας. Δεν έκανε κανένα σφάλμα. Σας ζητώ να συνεχίσετε να της προσφέρετε υποστήριξη και φροντίδα, αυτή την περίοδο. Μέσα από τέτοιες στιγμές γινόμαστε πιο δυνατοί και υπερβαίνουμε τα πάντα. Να μοιράζεστε αγάπη με όλους. Ευρώπη, σου έρχομαι», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο 33χρονος Σέρβος.

«Έχει πρόβλημα ο Τζόκοβιτς»

Στο μεταξύ με αφορμή το επεισόδιο που έφερε αρνητικά στην επικαιρότητα το Νόβακ Τζόκοβιτς προκάλεσε τη δημόσια παρέμβαση του θρύλου του παγκοσμίου τένις και άλλοτε προπονητή του Σέρβου Μπόρις Μπέκερ ο οποίος ήταν ιδιαίτερα σκληρός για τον Σέρβο σούπερ σταρ: «Φοβόμουν πως αυτό θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα με το Novak. Όταν ήμουν  προπονητής του, τον προειδοποίησα να μην πετάει πράγματα ή να χτυπάει μπάλες χωρίς λόγο μετά από κάποια απογοήτευση. Δεν σταμάτησε ποτέ να το κάνει. Νομίζω πως τον ενοχλεί ότι δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ».

Λόρα ΚλαρκΜπόρις ΜπέκερUS OpenΝόβακ Τζόκοβιτς