Αθλητισμός|13.09.2020 18:00

Formula 1: Χάος στην πίστα της Τοσκάνης - Εφτά εγκαταλείψεις στο ξεκίνημα!

Newsroom

Το απόλυτο χάος επικράτησε στους πρώτους γύρους του γκραν πρι της Τοσκάνης για το πρωτάθλημα της Formula 1. Στον πρώτο αγώνα που φιλοξένησε η συγκεκριμένη πίστα για την F1, τον 1000ό της Ferrari, υπήρξε πανδαιμόνιο αφού λίγο μετά την εκκίνηση υπήρξε τρακάρισμα. Αρχικά ο Στρολ χτύπησε τον Σάινθ και εν συνεχεία υπήρξε σύγκρουση με τον Γκασλί που βγήκε από την πίστα, ενώ την... πλήρωσε ο Φερστάπεν ο οποίος δίχως να ευθύνεται βγήκε εκτός πίστας και εγκατέλειψε.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα μέχρι να καθαρίσει (στον 7ο γύρο) αλλά αμέσως μετά έγινε ένα ακόμη τρομαχτικό ατύχημα. Μόλις άδειασε η πίστα και προτού γκαζώσουν οι πρώτοι, στις πίσω θέσεις έγινε καραμπόλα τεσσάρων μονοθεσίων που είχε ως συνέπεια την εγκατάλειψη των Λατίφι, Μάγκνουσεν, Τζιοβινάτσι, Σάινθ και Οκον. Οι αγωνοδίκες σήκωσαν κόκκινη σημαία, ο αγώνας διεκόπη και έγινε νέα εκκίνηση.

Κάπως έτσι, προτού συμπληρωθούν οχτώ γύροι είχαν εγκαταλείψει τον αγώνα εφτά πιλότοι!

T
T
T

Προς το τέλος του αγώνα έγινε ακόμη ένα τρομακτικό ατύχημα με τον Λανς Στρολ να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου καταστρέφοντάς το ολοκληρωτικά!

T
T
T
T

τρακάρισμαFormula 1GP Τοσκάνης Μουτζέλο