Αθλητισμός|13.09.2020 21:53

Κι όμως έχασαν τα... άχαστα σε άδειο τέρμα!

Newsroom

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο ποδόσφαιρο. Καταπληκτικά γκολ τα οποία δεν πιστεύεις πώς επιτεύχθηκαν, αλλά και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες που αναρωτιέσαι «πώς το έχασε αυτό;». Κάπως έτσι επιβεβαιώνεται κι ο ποδοσφαιρικός κανόνας που λέει πως «όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται». Κι όμως πάντοτε το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει κάτι καινούργιο, κάτι απρόβλεπτο, κάτι που δεν το χωράει ο νους. Το διαπίστωσε με τον πιο πικρό τρόπο ο επιθετικός της βελγικής Μαλίν, Αστερ Βρανξ, ο οποίος στο παιχνίδι με την Οστάνδη έχασε αυτό που κι ένα παιδάκι να έβαζες μπροστά στο άδειο τέρμα, θα έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 67' του αγώνα, κι ενώ το σκορ ήταν 0-0, ο Βρανξ βρέθηκε μόνος απέναντι στο άδειο τέρμα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από τη γραμμή. Δίχως τερματοφύλακα και δίχως αντίπαλο αμυντικό κοντά του. Κι όμως, κατόρθωσε (διότι μόνο περί... κατορθώματος πρόκειται) να αστοχήσει! Για την ακρίβεια ο άσος της Μαλίν αντί να πλασάρει, πάτησε την μπάλα, μπερδεύτηκε, σκόνταψε και πέρασε στην ιστορία με ένα από τα καλύτερα blooper όλων των εποχών.

Δείτε τη χαρακτηριστική φάση:

T

Μια ημέρα αργότερα μια ασύλληπτη ευκαιρία έχασε και ο άσος της Εβερτον, Ριτσάρλισον, στο ντέρμπι με την Τότεναμ για την πρεμιέρα της Premier League. O Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων του, έκανε εντυπωσιακό σπριντ, απέφυγε τον τερματοφύλακα των Λονδρέζων και μπροστά σε άδειο τέρμα (από πλάγια θέση) κατόρθωσε να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ...

Δείτε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία:

Premier Leagueποδόσφαιρο