Αθλητισμός|15.09.2020 18:16

Η κριτική του Κλάτενμπεργκ για τις φάσεις του Σαββατοκύριακου και τα ηχητικά του VAR

Newsroom

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κάνει πράξη τα όσα είχε προαναγγέλλει για απόλυτη διαφάνεια στην ελληνική διαιτησία και μαζί με την ανάλυση των επίμαχων φάσεων της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και του τελικού Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, δίνει στη δημοσιότητα και τα ηχητικά του VAR και της ενδοεποικινωνίας της διαιτητικής ομάδας. Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα video, στο οποίο ο Αγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ αναλύει τις δύσκολες και οριακές φάσεις της πρεμιέρας, κρίνοντας μάλιστα πως σε όλες τις περιπτώσεις πάρθηκαν σωστές αποφάσεις από τους διαιτητές, ενώ το μοναδικό λάθος σημειώθηκε στον τελικό του Κυπέλλου!

Βάσει όσων σχολίασε ο Κλάτενμπεργκ ήταν σωστό το πέναλτι της Λαμίας και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της στη συνέχεια, σωστό και το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού με τον ΟΦΗ, ορθώς δεν αποβλήθηκε ο παίκτης του Βόλου με τον Ατρόμητο, ενώ το μοναδικό λάθος που σημείωσε ήταν από τον τελικό του Κυπέλλου, με το φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ από τον Κάιπερς, στο όριο της περιοχής, φάση που όπως τόνισε όμως δεν μπορούσε να παρέμβει το VAR διότι ήταν εκτός περιοχής κι ως εκ τούτου εκτός πρωτοκόλλου.

ΚΕΔ: «Για λόγους πλήρους διαφάνειας»

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔ: «Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων και υλοποιείται η σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά την διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 1η αγωνιστική της Super League, καθώς και από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας».

SuperLeagueVARδιαιτησίαΜαρκ ΚλάτενμπεργκΚΕΔ