Αθλητισμός|17.09.2020 19:17

Αθλητικό νομοσχέδιο: Απορρίφθηκε η ένσταση για την αναδρομικότητα του ορίου θητειών σωματείων

Σοφία Σπίγγου

Σε έντονο κλίμα συνεχίζεται η συζήτηση για το αθλητικό νομοσχέδιο, με την ένταση να ανεβαίνει περισσότερο το πρωί της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη διάταξη που αφορά στην αναδρομικότητα του ορίου θητειών των αθλητικών σωματείων, η οποία τελικά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

«Ο κομματισμός είναι πίσω από όλα, δεν διοικεί το υπουργείο τον αθλητισμό, η αντισυνταγματικότητα της διάταξης είναι προφανέστατη» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος καλώντας τον υπουργό Αθλητισμού να αποσύρει την διάταξη. «Η διάταξη έχει μια ιστορία, ψηφίστηκε μια σχεδόν ίδια διάταξη πέρυσι» είπε και εξήγησε πως το πρόβλημα αφορά την πρόβλεψη αναδρομικότητας για το όριο θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες, υπογραμμίζοντας ότι όποιος προσφύγει ενάντια στη διάταξη, θα δικαιωθεί.

Για εξυπηρέτηση «εγκάθετων της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ για αντισυνταγματικές διατάξεις και «εκλογομαγείρεμα» μίλησαν ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας και η Σοφία Σακοράφα του ΜεΡΑ25. Τέλος η Ελληνική Λύση αναφέρθηκε σε «φωτογραφική ρύθμιση».

Ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εξήγησε ότι οι ενστάσεις των κομμάτων αφορούν ψηφισμένη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για λόγους καλής νομοθέτησης και ορθής κωδικοποίησης, υπογραμμίζοντας ότι καμία από τις δύο εκθέσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής δεν εγείρει προβληματισμούς για την συνταγματική αρτιότητα της διάταξης.

Υπενθυμίζεται, ότι στην επίμαχη διάταξη είχε εγείρει την αντίθεσή της και η Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί δείγμα χρηστής διακυβέρνησης κι ότι στέλνει «λάθος μήνυμα προς τη ΔΟΕ περί παράβασης του αυτοδιοίκητου».

Ανδρέας Λοβέρδοςαθλητικό νομοσχέδιοαθλητικός νόμοςΛευτέρης Αυγενάκης