Αθλητισμός|26.12.2018 17:40

Ολυμπιακός: Μια ανάσα από τον Αργεντινό επιθετικό Φράνκο Σολδάνο

Newsroom

Μεταγραφή από την Αργεντινή ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», όπως παραδέχονται δημόσια πλέον τόσο ο πρόεδρος της Ουνιόν Σάντα Φε, όσο και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 24χρονου επιθετικού Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος είχε απασχολήσει έντονα και το καλοκαίρι, αλλά δεν βρέθηκε η άκρη του νήματος.

Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι αρμόδιοι του συλλόγου, μετά το απαγορευτικό που υψώθηκε στις δύσκολες και ιδιαίτερα αλμυρές περιπτώσεις των Μάρκους Μπεργκ, Ζόναταν Σοριάνο και Ρομπέρτο Σολδάδο, στράφηκαν εκ νέου, κατόπιν της σχετικής έγκρισης του Πέδρο Μαρτίνς, στον Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης.

Μπορεί το όνομά του να μην είναι ιδιαιτέρως γνωστό στην Ευρώπη, ωστόσο, το έχει εντοπίσει εδώ και καιρό το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας του Πειραιά, εκτιμώντας ότι μπορεί να προσφέρει καλά και να εξελιχθεί σε εξαιρετική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Στη διάρκεια της φετινής σεζόν, έχει πετύχει μόλις 2 γκολ σε 14 συμμετοχές, ενώ συνολικά έχει βρει 22 φορές δίχτυα σε 86 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ουνιόν.

Είναι “καθαρός” φορ περιοχής, με μπόι 1.86, με κύριο προσόν την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν ομαλά και η μεταγραφή ολοκληρωθεί, αναμένεται να ταξιδέψει με προορισμό την Ελλάδα εντός των προσεχών ημερών και να ενταχθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της νέας του ομάδας. Σε πρώτη φάση θα πλαισιώσει τον Γκερέρο, καθώς θα χρειαστεί σίγουρα ένα διάστημα προσαρμογής ερχόμενος από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενώ όπως όλα δείχνουν ο ερχομός του θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου για έναν εκ των Χασάν, Μάνου.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός θα καταβάλει στην ομάδα του ένα ποσό λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ, παρότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Ο Σολδάνο, με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία και κατά τον μάνατζέρ του δεν βλέπει την ώρα να έρθει στην Ελλάδα, θα υπογραφεί συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.

Φράνκο ΣολδάνοΟλυμπιακός