Αθλητισμός|18.09.2020 22:39

Με ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα ο Ολυμπιακός καθάρισε τον Αστέρα Τρίπολης

Newsroom

Ενα πεντάλεπτο ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο β' ημίχρονο, ήταν αρκετό για να πανηγυρίσουν οι Ερυθρόλευκοι την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες, που δεν έδωσαν τον αγώνα της πρεμιέρας με την ΑΕΚ λόγω του μεταξύ τους τελικού, επικράτησαν 3-0 του Αστέρα Τρίπολης και οδεύουν με εξαιρετική ψυχολογία στην πρώτη κρίσιμη μάχη της σεζόν με την Ομόνοια για τα πλέι οφ του Champions League.

Κι όμως το ξεκίνημα των πρωταθλητών δεν ήταν καλό. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο, με τον Αστέρα να παίρνει μέτρα δείχνοντας διάθεση για μια νέα έκπληξη μετά την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0 και ο προβληματισμός του Πορτογάλου προπονητή μετετράπη σε δημιουργικότητα και έμπνευση. Ο κόουτς του Ολυμπιακού έκανε διπλή αλλαγή αντικαθιστώντας τους Εμβιλά (στο ντεμπούτο του) και Ραντζέλοβιτς με τους Φορτούνη και Μασούρα, οι οποίοι στη συνέχεια υπήρξαν καθοριστικοί στη διαφοροποίηση της εικόνας του ματς και στη μεγάλη βελτίωση των Πειραιωτών.

Στο 59' ο Φορτούνης δέχθηκε την πάσα του Ραφίνια, έκανε εξαιρετική ντρίμπλα και με θαυμάσιο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ προτού περάσουν πέντε λεπτά (64') χτύπησε κι ο Μασούρας, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα του Καμαρά και με αριστοτεχνικό πλασέ «έγραψε» το 2-0. Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα πεντάλεπτο και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση ενόψει Ομόνοιας.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μασούρας, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά στο 88' σε άδειο τέρμα έπειτα από ασίστ του Χασάν. Το παράδοξο της επικράτησης του Ολυμπιακού είναι πως και τα τρία γκολ προήλθαν από το αριστερό πόδι του Μασούρα και του Φορτούνη, οι οποίοι είναι δεξιοπόδαροι...

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Χολέβας, Μπα, Σεμέδο, Καμαρά, Εμβιλά (46' Φορτούνης), Μπουχαλάκης (86' Καφού), Βαλμπουενά (72' Μπρούνο), Ραντζέλοβιτς (46' Μασούρας), Ελ Αραμπί (67' Χασάν).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ (46' Καστάνιο), Πασαλίδης, Μουνάφο (83' Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα (68' Φερνάντεθ), Τιλίκα (68' Κρεσπί), Αλί Μπαμπά (56' Σίτο), Μπαράλες.

Αστέρας ΤρίποληςΟλυμπιακόςSuperLeagueποδόσφαιρο