Αθλητισμός|21.02.2019 02:04

Αγώνες βόλεϊ στις φυλακές: Το πνεύµα των Χριστουγέννων... έκανε σερβίς στον Κορυδαλλό

Κώστας Ασημακόπουλος

Η διάβαση από τη λεωφόρο της ελευθερίας µέχρι τη στάση στο σκοτεινό κελί είναι πολλές φορές τόσο σύντοµη όσο και ένα ατυχές παιχνίδι της µοίρας.

Σκέψεις, προβληµατισµοί και υπαρξιακές αναζητήσεις τέθηκαν επί τάπητος ή µάλλον επί του τσιµέντου του προαύλιου χώρου των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Κορυδαλλό.

Για δεύτερη φορά µέσα στο τελευταίο δίµηνο το προαύλιο των γυναικείων φυλακών παίχτηκαν αγώνες βόλεϊ. Μετά την πρόσκληση της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού και την πρωτοβουλία του β’ αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Λευτέρη Κογκαλίδη διοργανώθηκε αγώνας βόλεϊ µε κρατούµενες και µεικτές οµάδες από αθλήτριες της Αρτέµιδος Κορυδαλλού, του Αστέρα Νίκαιας, της Αγίας Βαρβάρας Vintage.

«Το καλύτερο δώρο»

Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή 23 ∆εκεµβρίου και σε αυτούς συµµετείχε µεγάλος αριθµός κρατουµένων από τις γυναικείες φυλακές. Οι αθλήτριες των συλλόγων δώρισαν εµφανίσεις, µπάλες βόλεϊ κ.ά.

«Κρατήσαµε την υπόσχεση που είχαµε δώσει από την προηγούµενη επίσκεψή µας τον Νοέµβριο να έρθουµε εδώ και τα Χριστούγεννα. Οσες φορές και αν µπεις στον χώρο των φυλακών, τα συναισθήµατα είναι τα ίδια, οι εµπειρίες που ζεις είναι δυνατές και σε κάνουν να αναθεωρείς πολλά πράγµατα. Πρέπει όλοι να αναλογιστούµε τις ευθύνες και τον ρόλο µας. Είδαµε στα πρόσωπα των κρατουµένων τη χαρά και την ικανοποίηση και αυτό ήταν για µένα το καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα» είπε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Λευτέρης Κογκαλίδης.

Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή 23 ∆εκεµβρίου και σε αυτούς συµµετείχε µεγάλος αριθµός κρατουµένων από τις γυναικείες φυλακές

Ιδιαίτερα συγκινηµένος ήταν και ο πρόεδρος της Αρτέµιδος Κορυδαλλού Γιώργος Σαραντέας: «Σχεδόν καθηµερινά διασχίζουµε τον δρόµο έξω από τις φυλακές, αλλά κανείς δεν µπορεί να διανοηθεί πόσο διαφορετικός είναι ο κόσµος µέσα από τα κάγκελα και τα συρµατοπλέγµατα. ∆ώσαµε νότα ελπίδας και λίγη χαρά. ∆ώσαµε και πήραµε ενέργεια. Προβληµατιστήκαµε όλοι. Εύχοµαι στις κοπέλες υγεία και γρήγορη επανένταξη. Τους εύχοµαι να έχουν κουράγιο και δύναµη για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Το βόλεϊ µας ένωσε, µας έφερε κοντά και ήταν µια αφορµή για να υπάρξει ειλικρινής και ανθρώπινη επικοινωνία. Χαίροµαι που ο σύλλογός µας συµµετείχε σε αυτήν τη δράση και είµαστε στη διάθεση των υπευθύνων για κάτι ανάλογο στο µέλλον». Την προσεχή Κυριακή έχει προγραµµατιστεί ανάλογη δράση και στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού.

φυλακέςβόλεϊΚορυδαλλόςΣπορ