Αθλητισμός|25.09.2020 00:48

Τα βρήκε σκούρα αλλά πανηγύρισε την πρόκριση η μαχητική ΑΕΚ

Γιάννης Σκόκας

Δια πυρός, σιδήρου και... βροχής πέρασε η ΑΕΚ από το Σεν Γκάλεν, όπου επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League. Η Ενωση πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση χάρη σε γκολ του Ολιβέιρα, ο οποίος στο ξεκίνημα της φάσης αστόχησε σε πέναλτι. Οι Κιτρινόμαυροι που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Τσιντώτα και την έκπληξη του Μάσιμο Καρέρα στην αρχική ενδεκάδα, τον Βασιλαντωνόπουλο, θα τεθούν αντιμέτωποι με τη γερμανική Βόλσμπουργκ την ερχόμενη Πέμπτη (1/10) στο ΟΑΚΑ στοχεύοντας στην αγωνιστική υπέρβαση για την είσοδο στους ομίλους...

Η Σεν Γκάλεν από το πρώτο δευτερόλεπτο ρίχτηκε στη μάχη με διάθεση να απειλήσει την ΑΕΚ και τα κατάφερε δύο φορές προτού συμπληρωθεί το πεντάλεπτο. Ιδίως στο 4' η ελβετική ομάδα άγγιξε το γκολ όταν ο Ινσούα στην προσπάθειά του για να απομακρύνει λίγο έλειψε να σκοράρει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ. Ωστόσο ο Τσιντώντας αντέδρασε εξαιρετικά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Εξίσου καθοριστική ήταν η επέμβαση του Τσιντώντα και στο τετ α τετ του Ντούα στο 37'.

Προηγουμένως η ΑΕΚ είχε απειλήσει για πρώτη φορά στο 32' με τον Λιβάγια στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στο πρώτο 45λεπτο.

Στο β' ημίχρονο, όμως, η ΑΕΚ κατόρθωσε να φέρει το ματς στα μέτρα της και κυρίως να αποτρέψει τη Σεν Γκάλεν από το να γίνει απειλητική. Κι αφού ισορρόπησε το παιχνίδι, το οποίο κράτησε σε χαμηλό τέμπο, η Ενωση χτύπησε σε μια αντεπίθεση. Ο Ολιβέιρα ανατράπηκε από τον Στεργίου και από τον Ατι-Τσίγκι και ο διαιτητής καταλόγησε πέναλτι. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση στο 71', ο γκολκίπερ της Σεν Γκάλεν απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Ολιβέιρα που την έσπρωξε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Εκτοτε η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του ματς και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στην ελβετική ομάδα να την απειλήσει. Κάπως έτσι μια δύσκολη αλλά και συνάμα σημαντική πρόκριση επετεύχθη στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ενωσης για τη νέα σεζόν.

Σεν Γκάλεν: Άτι-Τσίγκι, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχέιμ, Κιντίγια, Γκέρτλερ, Ρουίς (74' Γιουάν), Στίλχαρτ (74' Ριμπέιρο), Ντούα (62' Καμπέρι), Γκιγεμενό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68' Λιβάι Γκαρσία), Λιβάγια (89' Σάκχοφ), Ολιβέιρα.

Σεν ΓκάλενποδόσφαιροΑΕΚEuropa League