Αθλητισμός|29.09.2020 00:16

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για την τρομερή Λίβερπουλ!

Newsroom

Σαν να μην πέρασε μια μέρα η Λίβερπουλ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία που έχει αρχίσει από την περασμένη σεζόν. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, μια εβδομάδα μετά την επικράτηση στο ντέρμπι με την Τσέλσι, νίκησε εκ νέου σε ένα σημαντικό παιχνίδι, τούτη τη φορά την Αρσεναλ με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League (μαζί με τη Λέστερ και την Εβερτον) έχοντας το απόλυτο των νικών και των βαθμών έπειτα από τρεις αγωνιστικές.

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική από το ξεκίνημα του ματς. Ωστόσο μολονότι δημιούργησε πολλές κλασικές φάσεις (μεταξύ των οποίων κι ένα δοκάρι με τον Αλεξάντερ-Αρνολντ), δέχθηκε γκολ σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Αρσεναλ, έπειτα από λάθος του Ρόμπερτσον, ο οποίος άθελά του έδωσε ασίστ στον Λακαζέτ που πέτυχε το 0-1 στο 25'.

Γρήγορα όμως οι Κόκκινοι του Μερσεσάιντ βρήκαν απάντηση και ισοφάρισαν με τον Μανέ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ έπειτα από το σουτ του Φιρμίνο και «έγραψε» το 1-1 στο 28'.

Και προτού προλάβει να πάρει ανάσα η Αρσεναλ, η πρωταθλήτρια Αγγλίας έκανε την ολική ανατροπή (2-1) στο 34' με γκολ του Ρόμπερτσον, ο οποίος εξιλεώθηκε για την γκέλα στο 0-1 της Αρσεναλ. Εννιά λεπτά μετά το γκολ του Λακαζέτ η Λίβερπουλ γύρισε το παιχνίδι!

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει αλλά και η Αρσεναλ είχε δύο κλασικές φάσεις για να σκοράρει με τον Λακαζέτ. Και στις δύο όμως ο Αλισον αντέδρασε εξαιρετικά κρατώντας την ομάδα του στο +1.

Και στο φινάλε (88') η Λίβερπουλ έφτασε στο 3-1 με το πρώτο γκολ του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος λίγο πριν είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον Ρεντς στο πρωτάθλημα... 

Premier LeagueποδόσφαιροΑρσεναλΛίβερπουλ