Αθλητισμός|01.10.2020 11:58

Λιονέλ Μέσι: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι... «δαίμονές» του!

Newsroom

Από πλευράς αριθμών είναι πραγματικά ασυναγώνιστος. Η στατιστική και όλα όσα έχουν γραφτεί για την καριέρα του Λιονέλ Μέσι είναι πραγματικά... άπειρα. Αδύνατο να συγκεντρωθούν σε ένα κείμενο ή σε ένα ολόκληρο βιβλίο. Παρόλα αυτά είναι εύκολο να βρεθούν και ψεγάδια. Πριν περάσουμε σε αυτά, για να βρείτε πλήθος αγορών στους αγώνες του Μέσι, αξίζει να μπείτε στην bet365

Επιστρέφουμε λοιπόν. Όχι, ο Λιονέλ Μέσι δεν τους έχει νικήσει όλους μόνος του. Δεν είναι μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο που λείπει από την πλούσια σε τίτλους συλλογή του. Είναι μεγάλη κουβέντα για να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε μέσα σε λίγες γραμμές γιατί δεν τα κατάφερε με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής ή γιατί δεν μπόρεσε απέναντι σε κάποιες ομάδες να είναι απλά ο εαυτός του.

Το σημείο μηδέν

Βέβαια, το να αναζητά κάποιος τις αδυναμίες του Μέσι είναι σα να ψάχνει ψύλλους στ’ άχυρα. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις να απομονώσουμε αλλά ακόμα και αυτές είναι υπό συζήτηση. Για παράδειγμα, ο Αργεντινός δεν είχε σκοράρει ποτέ εναντίον της Νάπολι και τα κατάφερε δύο φορές μέσα στο «Καμπ Νόου» στην τελευταία διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ οδηγώντας την ομάδα του στα προημιτελικά. Άλλο ένα φάντασμα, αυτό των «παρτενοπέι», έπαψε να τον κυνηγάει.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ακόμη ομάδες με τις οποίες ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη σύγχρονη εποχή δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Και σίγουρα κάποιες από αυτές, αν όχι όλες, θα το φέρουν ως παράσημο αυτό το κατόρθωμα. Να παίξεις εναντίον του Μέσι και να μην του επιτρέψεις να σκοράρει.

Ιντερ

Ο μεγαλύτερος δαίμονας για τον αγαπημένο Λίο των Καταλανών είναι πιθανότατα η Ίντερ. Οκτώ φορές βρέθηκε αντιμέτωπη η Μπαρτσελόνα με τους «νερατζούρι» και στις μισές από αυτές ο Μέσι απουσίαζε. Άλλη ατυχία. Στις υπόλοιπες τέσσερις δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Τα δύο ματς ήταν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2009-10, με την ιταλική ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό και στη συνέχεια να κατακτά το τρόπαιο στη Μαδρίτη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Μπενφίκα

Άλλος μεγάλος μπελάς για τον Αργεντινό. Γενικότερα με τις πορτογαλικές ομάδες  δεν τα πηγαίνει καλά. Είναι σαν οι περισσότερες από αυτές να έχουν βρει το κουμπί του. Με την Μπενφίκα ήταν άτυχος την περίοδο 2005-06 που είχε την παρθενική του συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, διότι δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού σε κανέναν από τους δύο προημιτελικούς. Το κοντέρ έγραψε μηδέν στα δύο παιχνίδια της σεζόν 2012-13 στη φάση των ομίλων, ωστόσο μέσα στη Λισσαβόνα έβγαλε δύο ασίστ και ήταν καθοριστική η παρουσία του στη νίκη των «μπλαουγκράνα».

Ρούμπιν Καζάν

Μπορεί σε πολλούς να ακουστεί παράξενο αλλά η Ρούμπιν Καζάν είναι μεγάλος μπελάς. Όχι μόνο για τον Μέσι αλλά για ολόκληρη την Μπαρτσελόνα. Η ρωσική ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι την περίοδο του περίφημου τίκι – τάκα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, έπαιξε τέσσερις φορές με τους Καταλανούς και ηττήθηκε μόνο μία. Στα άλλα τρία ματς είχε απολογισμό μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Και στα 360 λεπτά των συγκεκριμένων αναμετρήσεων ο Μέσι έδωσε κανονικά το παρών. Σε κανένα δεν έβαλε γκολ και είναι αλήθεια ότι τα βρήκε σκούρα με τους αντιπάλους του, που φάνηκαν να βρίσκουν τον τρόπο αντιμετώπισης εκείνης της φοβερής και τρομερής ομάδας, χωρίς να έχουν παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδο.

Ουντινέζε

Στη φάση των ομίλων 2005-06 ο Μέσι δεν είχε ανοίξει λογαριασμό γενικότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη χρονιά κανένα γκολ, ενώ έμεινε «άσφαιρος» και στο εντυπωσιακό 4-1 με το οποίο νίκησε η Μπαρτσελόνα τους Ιταλούς στο «Καμπ Νόου». Στη ρεβάνς που έγινε στο «Φρίουλι» ο Γκουαρδιόλα δεν τον χρησιμοποίησε. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα ο Αργεντινός είχε καταφέρει να βάλει το πρώτο γκολ στη διοργάνωση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Αλ Σαντ

Η πιο αστεία αναφορά με τους Άραβες να τη θεωρούν ακόμη παράσημο για όλη την ιστορία τους. Η Αλ Σαντ αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα του Μέσι στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το 2011 και ηττήθηκε εύκολα με 4-0. «Ο Θεός Λίο δεν σκόραρε» και όπως φαίνεται θα το διηγούνται στα εγγόνια τους.

Λιονέλ Μέσι