Αθλητισμός|04.10.2020 22:41

«Τριάρα» του ΠΑΟΚ στον ΟΦΗ με ξέσπασμα στο φινάλε

Newsroom

Με ένα ξέσπασμα στο φινάλε ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον Ατρόμητο εντός έδρας και τον Βόλο εκτός. Ο Δικέφαλος που προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Ελ Καντουρί στη συνέχεια δεν τελείωσε το ματς παρά το γρήγορο γκολ, έπαιξε με τη φωτιά, αλλά στο φινάλε με εκτελεστή τον Σβιντέρσκι καθάρισε το τρίποντο και πάει με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με διάθεση για να πιέσει ασφυκτικά και να σκοράρει νωρίς. Και έριξε την προειδοποιητική βολή μόλις στο 4' όταν η κεφαλιά του Μάτος τράνταξε το δοκάρι του Βάτερμαν.

Και προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ο Ζίβκοβιτς άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Ελ Καντουρί ο οποίος πάσαρε και δέχθηκε μια καταπληκτική πάσα από τον Σβάμπ. Ο Καντουρί με σουτ στην κίνηση ήταν εύστοχος σε ένα καταπληκτικό συνδυασμό των παικτών του ΠΑΟΚ που... έκρυψαν την μπάλα.

Ο ΟΦΗ προσπαθώντας να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα απείλησε από μακρινή απόσταση. Στο 36' ο Ναμπί έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια και σούταρε αρκετά μέτρα εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οσο περνούσε η ώρα και ο ΠΑΟΚ δεν καθάριζε το ματς, ο ΟΦΗ γινόταν πιο επικίνδυνος δημιουργώντας ορισμένες απειλητικές καταστάσεις με αποκορύφωμα ένα πλασέ του Γιάννου και μια κεφαλιά του Σελίμοβιτς στο 79'.

Στο 89' όμως ο Σβιντέρσκι που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγη ώρα πριν, με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σβαμπ, έδιωξε κάθε άγχος από τον Δικέφαλο πετυχαίνοντας το 2-0.

Αυτό φάνηκε όταν ένα λεπτό αργότερα ο Τζόλης έπειτα από ασίστ του Σβιντέρσκι τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βάτερμαν. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 92' Σβιντέρσκι, ο οποίος είδε τον Βάτερμαν να βρίσκεται εκτός θέσης και τον κρέμασε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μάτος (74' Λύρατζης), Γιαννούλης, Πέλκας (74' Τζόλης), Ζίβκοβιτς (86' Εσίτι), Τσόλακ (81' Σβιντέρσκι).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Μαρινάκης (72' Γιάννου), Κοροβέσης (72' Λυμπεράκης), Ουές, Ναμπί, Μεγιάδο (85' Σολίς), Νέιρα, Στάικος (46' Στάρτζεον), Σαρδινέρο.

SuperLeagueΠΑΟΚΟΦΗποδόσφαιρο