Αθλητισμός|04.10.2020 21:02

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Απόλλωνα στις καθυστερήσεις

Newsroom

Ιδανικά άρχισε ο Απόλλων Σμύρνης τις υποχρεώσεις του στην επιστροφή του στη Super League. Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στη Ριζούπολη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις ενός πρώην άσου της θεσσαλικής ομάδας. Ο Φατιόν ήταν εκείνος που έβαλε την υπογραφή στο πρώτο τρίποντο του Απόλλωνα στη μεγάλη κατηγορία. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με τέσσερα δοκάρια (δύο για κάθε ομάδα) και τον γκολκίπερ Κότσαρη να κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε ισάριθμα σουτ του Φιλίπ.

Η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ στο 14' με τον Τρούγιτς να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Κότσαρη στην πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι «ισοφάρισαν» τα δοκάρια στο 35' με το σουτ του Μπεντινέλι να σταματά στην αριστερή δοκό του Νάγκι! Η μεγάλη απόκρουση του Κότσαρη στο δυνατό σουτ του Φιλίπ στο 73' κράτησε τον Απόλλωνα όρθιο, ενώ δύο λεπτά μετά η ΑΕΛ είχε και δεύτερο δοκάρι μετά το σουτ του Ντουρμισάι από την εξαιρετική ασίστ του Πλατέλλα.

Ο Απόλλων είχε ξανά δοκάρι στο 76' και πάλι με τον Μπεντινέλι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κότσαρης έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ μετά το σουτ του Φιλίπ. Εν τέλει το ματς κρίθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι που κέρδισε ο Απόλλων Σμύρνης σε χέρι του Μαϊδανού (δόθηκε αφού ο Μανούχος συμβουλεύτηκε το VAR) και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φατιόν.

Απόλλων (Παράσχος): Κότσαρης. Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης (71΄ Τσαμπούρης), Σλίβκα, Ράιλι (32΄ Τσιλούλης), Φατιόν, Μπεντινέλι, Φερνάντεζ (77΄ Μουνιέ), Ντάουντα (77΄ Ιωαννίδης)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μουζέκ, Φιλίπ (83΄ Μαϊδανός), Σετσέροβιτς (65΄ Αλί Γκαζάλ), Σπαρβ, Τρούγιτς (65΄ Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς (53΄ Πλατέλλας), Τ'ορζε (83΄ Ζαχαράκης), Ντουρμισάι

ποδόσφαιροΑπόλλων ΣμύρνηςΑΕΛSuperLeague