Αθλητισμός|04.10.2020 21:59

Το όνειρο έσβησε για την ΑΕΚ: Η Μπούργος κατέκτησε το Champions League

Newsroom

Ονειρο ήταν και πάει το δεύτερο Basketball Champions League για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις στον προημιτελικό και τον ημιτελικό της διοργάνωσης, πλήρωσε ένα μπλακ άουτ στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του τελικού και έδωσε την ευκαιρία στην ισπανική Μπούργος να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο ουδέποτε έχασε μέχρι το φινάλε. Η ισπανική ομάδα, που βρίσκεται σε τρομερό μομέντουμ, επικράτησε 85-74 της Ενωσης και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της υπό το βλέμμα του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό...

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ στον τελικό, όπου και προηγήθηκε με 14-24 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ισπανοί επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση και από τη στιγμή που πήραν προβάδισμα το μόνο που έκαναν ήταν να το αυξήσουν, ελέγχοντας πλήρως το ματς.

Ο Θαντ ΜακΦάντεν με 18 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, έχοντας σημαντικές βοήθειες από Κουκ (15π) και Σαλβό (12π), επιβάλλοντας πλήρως τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ είχε για πρώτο σκόρερ τον Ταϊρίς Ράις (17π), όμως με εξαίρεση αυτόν και τον Κιθ Λάνγκφορντ (11 πόντοι με 5/13 σουτ) δεν είχε κανέναν άλλο παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων στον τελικό.

Basketball Champions LeagueΑΕΚΓιάννης ΑντετοκούνμπομπάσκετΘανάσης Αντετοκούνμπο